Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

1 december 2023 | 07:00

Kvällens tv-tips: Episka storfilmen från 2021 visas på svensk tv för första gången

Pandemins utan tvekan största filmupplevelse snart på en tv-skärm hemma hos dig!
2021 var inget bra år för många av oss, inte minst för biofilmen. I en värld där “social distancing” blev grunden för all interaktion försvann bioupplevelsens värde i kombination med att fler och fler biofilmer släpptes direkt till streaming.
 
Mitt i detta släpptes Denis Villeneuves ("Arrival") filmadaption “Dune” och påminde varenda filmälskare om varför en del filmer bara måste ses på stor duk.
 
Det är inte bara den stjärnspäckade rollistan som imponerar; Villeneuves vision och känsla för skala är av sällan skådat slag. Det är stort, mäktigt och gör sig bäst på en riktigt stor duk. Ju större desto bättre.
 
Utöver den massiva skalan har vi storslagen musik komponerad av Hans Zimmer, och ljudeffekter som får håret på nacken att resa sig. Dock är det en bitvis svår historia som blir lättare att följa ju längre in i filmen man kommer.
 
Rymdeposet nominerades för hela tio Oscars varav sex blev vinster. Nu visas “Dune” på tv för första gången sedan den släpptes på bio och streaming - och redan den 28 februari kommer den mycket efterlängtade och försenade “Dune: Part Two” ut på biograferna.
 
Här kan du se "Dune": 

• Ikväll 22:00 på Kanal 5
• Hyr/köp SF Anytime, Google Play eller Itunes 
ANNONS: Streama "Dune" på HBO Max
 
| 1 december 2023 07:00 |