Film

Skribent

Alexander Kardelo

9 september 2023 | 06:00

På tv ikväll: Svenska musikalen blev hyllad, hånad - och en riktig hit bland publiken

Ljuv musik för vissa - andra klagade på förlegade könsroller. Bedöm själv när "En del av mitt hjärta" sänds i TV4 ikväll.
"En del av mitt hjärta" är titeln på 2019 års stora svenska publiksuccé. Över 420 000 biobesökare ville se Tomas Ledins komma till liv på vita duken. Så det är bäddat för höga tittarsiffror när den sprudlande musikalen sänds i TV4 ikväll.
 
Malin Åkerman gör huvudrollen som Isabella (sensuella Isabella, ni vet), storstadssingeln som åker hem till barndomsbyn. Där väntar en bitter pappa (Johan Ulveson) och ungdomskärleken (Christian Hillborg) som snart ska gifta sig - med hennes vän.
 
"Tomas Ledin gör som ABBA och släpper iväg sin låtskatt till en stor och publikfriande musikal. En midsommarbuffé av klyschor, konflikter och kärlek står uppdukad" skrev jag i min recension inför premiären. Betyget på MovieZine landade på en stabil 3:a.
 
 
Recensenternas betyg landade både högt och lågt när musikalfilmen dansade in på bio julen 2019.
 
"Tomas Ledin-musikalen är en sommardoftande smällkaramell. Laddad och tänd rakt igenom" skrev Aftonbladet och bjussade på 4 plus.
 
Expressen delade ut 3 getingar och tyckte att filmen "är bäst i sina mest bisarra stunder". DN kände att "även om filmen haltar här och där, blir den ändå ett originellt, hjärtligt och avväpnande humoristiskt försök att göra jukeboxfilm på svenska".
 
Men hos Nöjesguiden blev domen en ledsen gubbe: "Med all respekt för den välbehövliga underhållning som jukeboxmusikaler bjuder vår samtid på – Edward af Silléns Tomas Ledin-singalongkomedi är en av de tråkigaste i genren."
 
Och även Svenska Dagbladet drog fram stora sågen med en 1:a i betyg. "Förlegade könsroller, noll personkemi, fåniga förväxlingar (...) En sällsynt avslagen svensk komedi, kryddad med välbekant allsång."
 
Large 9f98cdd18a3d60ce869d8a29fd7195e0 rheborg

Här kan du se "En del av mitt hjärta":

• Ikväll 21:30 i TV4
• Streama på Tele2 Play
• Hyr hos Viaplay, SF Anytime eller Itunes
| 9 september 2023 06:00 |