Film

Skribent

MovieZine

10 mars 2020 | 17:32

Nu släpps Oscarvinnaren "Parasit" i svartvitt på bio

250 000 har redan sett den. I helgen får en svartvit version av Bong Joon-hos succéfilm biopremiär i Sverige.
Bong Joon-hos svartvita version av "Parasit" kommer från den 13 mars att visas på utvalda biografer i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Umeå, Linköping, Gävle och Jönköping.
 
Genom att plocka bort färgerna hoppas den Oscarbelönade regissören Bong Joon-ho att biobesökarna ännu tydligare kommer att kunna se kontrasterna mellan levnadsförhållandena hos den rika familjen Park och den fattiga familjen Kim.

- Att få möjlighet att presentera "Parasit" på stor duk i en svartvit version gör mig extremt lycklig. Jag tycker att det är fascinerande att få se hur bioupplevelsen förändras för den publik som går och ser denna version av filmen. Jag är övertygad om att alla kommer att ha skilda uppfattningar om den nya versionen, säger Bong Joon-ho.
 
- Första gången jag såg den versionen betraktade jag den som en saga och jag fick en märklig känsla av att jag såg en film från en annan epok. Andra gången kändes filmen mycket mer realistisk, knivskarp. Sedan dess kan jag inte sluta att omdefiniera filmen i mitt huvud. Men jag föredrar att låta publiken upptäcka den själv utan att säga för mycket.
 
- Jag hoppas att varje åskådare ska kunna uppskatta denna svartvita version på sitt eget sätt, vilket oundvikligen kommer att vara unikt.

"Parasit" har haft ca 250 000 biobesökare i Sverige, och är därmed bland de fem mest sedda utländska, icke-engelskspråkiga filmerna på 2000-talet.
| 10 mars 2020 17:32 |