Film

Skribent

MovieZine

19 januari 2016 | 08:15

Oscarsakademin tar åt sig av kritiken

Akademins ordförande kommer att bjuda in nya medlemmar för att få mer mångfald.
Det blir en blek Oscarsgala även i år. Av årets 20 nominerade skådespelare är samtliga vita. Kritiken rasade på Twitter under hashtaggen #OscarsSoWhite, och i Hollywood har bland annat producenten bakom ”Straight Outta Compton” höjt sin röst mot en helvit gala.

Oscarsakademins ordförande Cheryl Boone Isaacs lovar nu bättring framöver. Hon har släppt ett uttalande där hon är både ”förkrossad och frustrerad” över den bristande mångfalden:

- Det är ett svårt men viktigt samtal och det är dags för en stor förändring. Vi tar stora steg, vi kommer att se över vilka som är våra medlemmar för att se till att det finns mer diversitet bland dem från och med i år.

Det är Akademins medlemmar som röstar fram de nominerade, och Isaacs hoppas att fler personer av olika nationaliteter ska bidra till mer nyanserade Oscarsgalor framöver.

- Det här är inget nytt för Akademin. På 60- och 70-talet handlade det om att få in fler yngre medlemmar för att hålla oss vitala och relevanta. Idag strävar vi efter variation i kön, ras, etnitictet och sexuell läggning. 


| 19 januari 2016 08:15 |