Serie

Skribent

Katarina Emgård

25 september 2022 | 18:00

Oscar Töringe om den mest krävande scenen i "Tunna blå linjen"

Efter andra avsnittet av ”Tunna blå linjen” har vi fått bekanta oss närmre med Magnus, hans familjeförhållanden och ansträngda relation till Sara. Vi har snackat med skådisen Oscar Töringe om presenter, bränder och exets nya pojkvän.
Sara har dumpat Magnus för deras gemensamma kollega Khalid. Hans mamma är på villovägar och pappan anser honom vara en känslomässig mes för att önska mjölk i kaffet. Ovanpå detta har han precis varit med om en brand där flera människor omkommit. Hur mår Magnus egentligen?
 
I avsnitt två får vi en vidare inblick i Magnus privatliv. Vilken scen skulle du säga var mest utmanande att spela in?
 
- Definitivt branden i avsnitt ett. Den var väldigt jobbig både fysiskt och känslomässigt, särskilt med Kim, Yên Mai. Och sedan tänker jag på scenerna med pappan, de gör ju ont på många sätt för att dem har så svårt att kommunicera och finnas där för varandra.
 
Vem av de andra karaktärerna har haft mest inverkan på Magnus?
 
- Sara givetvis, men också Leah. Hon har från början varit nästan som hans motpol och aldrig bangat för att ifrågasätta honom, vilket jag tycker har varit väldigt roligt spelbart, men också ett bra sätt att belysa hans tillkortakommanden och hans person.
 
 
Man får känslan av att Magnus har börjat ifrågasätta sitt yrkesval mer, att där finns ett växande tvivel, hur kommer detta utveckla sig för honom? Och är detta något du själv kan känna igen dig i?
 
- Bra fråga. Det kommer fortsätta för honom på olika sätt. Personligen tänker jag att om man har möjligheten ska man alltid ifrågasätta sitt liv. Inte bara gå runt i samma gamla spår hela tiden utan försöka utvecklas och utmana sig själv. När jag var liten hade mina föräldrar några vänner som bytte karriär mitt i livet, vid 40 eller 50, det tyckte jag var coolt. Alla har självklart inte samma förutsättningar, men många har ändå möjligheten att vidareutbilda sig sent i livet, även om de finns vissa partier som tycker att Folkhögskolor exempelvis inte ska finnas. Jag har ofta tänkt på om jag skulle jobba som någonting annat.
 
Vad skulle du jobba med då? Magnus verkar ju vara inne på snickare.
 
- Snickare tror jag inte jag har tålamod till, men kanske målare. Någonting praktiskt.
 
Redan i första avsnittet av säsong två får vi se Sara tillsammans med deras gemensamma kollega Khalid. Om du zoomar ut från din egen karaktär, är du team Khalid eller team Magnus då?
 
- Hm, svårt, men jag skulle nog vara team Khalid där alla gånger (skratt).
 
 
Något bästa minne ifrån inspelningen?
 
- Mycket! Så många fina människor som varit inblandade och jobbat hårt för att det skulle bli verklighet och bli så bra som jag tycker att det har blivit. Alla små möten med amatörskådespelare ger också en viss nerv. Som skådespelare måste man vara på tårna då. När man möter erfarna skådespelare vet man vad man får, men med förstagångs-skådespelarna blir det lite mer oberäkneligt vilket också bidrar med något annat. Yên Mai som spelade Kim var fantastisk - jätteduktig och varm.
 
Flera i serien verkar må rätt dåligt, inte minst Magnus. Om du kunde ge honom en present vad skulle det vara då?
 
- Jag skulle ge honom en hundvalp. Det skulle han må bra av. Att ta hand om någonting och som ger ovillkorlig kärlek.
 
"Tunna blå linjen" visas på SVT och SVT Play med ett nytt avsnitt varje söndag.
| 25 september 2022 18:00 |