Film

Skribent

MovieZine

16 september 2020 | 18:00

12 originalfilmer som bara finns på Disney+

"Togo" med Willem Dafoe och succémusikalen "Hamilton" är några av de sevärda Disney Originals som nu finns tillgängliga att streama.
Den nya streamingtjänsten har just lanserats i Sverige, fullproppad med allt från "Avengers" till "Zootropolis". Men har du koll på de  originalfilmerna på Disney+? Om inte, så har vi satt ihop en snabbguide till alla sevärda och nyproducerade naturdokumentärer, familjeäventyr, barnfilmer och musikaler som finns exklusivt på tjänsten.
 
 
 
Togo

Verklighetsbaserat om en man och hans slädhund Togo, som kämpar mot naturen i ett upplyftande äventyr som tar oss till Alaska år 1925. I huvudrollen syns Willem Dafoe. "En ljuvlig familjefilm med spektakulärt filmfoto", enligt MovieZines recension.

Hamilton

Broadway-succén "Hamilton" filmades med originaluppsättningen år 2016, och nu kommer showen till en tv nära dig. Lin-Manuel Miranda skildrar en historisk amerikansk ikon med modern hiphop-musik. "Härliga dansnummer och trallvänliga rytmer", tyckte vår recensent.
 
Black is King

Ett visuellt album från Beyoncé, inspirerat av "Lejonkungen" där hon gjorde rösten till Nala i 2019 års remake. -Superstjörnan utlovar budskap om mångfald och respekt för unga världen över.
 

 
Howard

Dokumentär om Howard Ashman, den hyllade låtskrivaren bakom klassiska Disneyfilmer som "Aladdin", "Skönheten och odjuret" och "Den lilla sjöjungfrun", som gick bort i aids vid 40 års ålder.

Delfinrevet

Guidade av Natalie Portmans berättarröst får tittarna dyka ner i Söderhavet och möta den unga och nyfikna delfinen Echo. Filmen från DisneyNature bjuder på "en ljuvlig visuell resa bland korallrevets alla invånare" - läs mer i vår recension.

En dag på Disney

En hyfsat stor del av originalproduktionerna på Disney+ handlar om... Disney själva. Så även denna dokumentär som möter några av alla de människor som arbetar på företaget världen över. Filmen följdes av en dokumentärserie i 52 korta avsnitt.
 
 
Stargirl

Nä, inte superhjälteserien med samma namn, utan ett coming-of-age-drama efter en hyllad bok. High school-killen Leo dras oförklarligt till Stargirl, den frisinnade nya tjejen som börjat på hans skola. Hennes excentriska personlighet charmar alla.

Timmy Tabbes klantiga detektivbyrå

Familjefilm om unge Timmy, som driver en detektivbyrå och har sällskap av en 700-kilos isbjörn. "Spotlight"-regissören Tom McCarthy står för regin.

Magic Camp

En grupp kollobarn hjälper en trollkarl utan jobb att återupptäcka sin kärlek till trolleriet. Mark Waters ("Mean Girls") regisserar komedin med Adam Devine och Gillian Jacobs.
 
 
Clouds (släpps 16 oktober)

Den sanna historien om 17-årige Zach Sobiech, begåvad med en fantastisk sångröst och drabbad av en ovanlig form av cancer. Med lite tid kvar att leva bestämmer han sig för att följa sina musikdrömmar.

Lady och Lufsen (släpps i november)

När cocker spaniel-damen Lady rymmer hemifrån och möter herrelöse Lufsen uppstår så småningom tycke över en tallrik spaghetti. Den animerade filmklassikern från 1955 har blivit spelfilm med CGI-vovvar i huvudrollerna.

Mulan (släpps 4 december)

Sagan om den modiga kinesiska flickan Mulan, som rycker ut i krig istället för sin far. Musikalnumren lyser med sin frånvaro i denna live action-remake, som satsar på aningen mer seriös ton.

Längre fram i år släpps även originalfilmerna "Noelle", "Artemis Fowl" och "The One and Only Ivan".
 
 
Vilka filmer och serier har ni hunnit kolla in på Disney+? Kommentera nedan.
| 16 september 2020 18:00 |