Serie

Skribent

MovieZine

4 juni 2023 | 15:00

Nya bilder ur "Ondskan" - vem spelar vem i TV4:s nya serie?

Jan Guillous roman blev film för 20 år sedan. I höst kommer en tv-serie som får dyka djupare in i Erik Pontis hårda liv på en internatskola.
En svensk bokklassiker har filmatiserats på nytt. I höst kommer "Ondskan" som tv-serie på TV4, och redan i augusti premiärvisas första avsnittet under Way Out West-festivalen i Göteborg.
 
I samband med det släpps de första promobilderna som visar seriens unga skådespelerar-kvartett. Vem spelar vem i Jan Guillous semi-självbiografiska historia?
 
 
Isac Calmroth gör rollen som Erik Ponti, som blir relegerad från skolan på grund av våldsamt beteende. Istället skickas han till internatskolan Stjärnsberg där eleverna har skapat sina egna regler. Den 25-årige skådespelaren har tidigare medverkat i serier som "Håll andan", "Helt perfekt" och "Älska mig".
 

Norska skådespelerskan Thea Sofie Loch Naess ("Julstormen") är köksan Marja som inleder en förbjuden relation med Erik.
 

Alexander Gustavsson ("Pojkarna", "The Playlist") spelar den intellektuelle Pierre Tanguy, Eriks vän och skolans hackkyckling.
 
 
Christian Fandango Sundgren ("Händelser vid vatten") syns som mobbaren Otto Silverhielm, den grymmaste karaktären i "Ondskan". I filmen från 2003 spelades rollen av Gustaf Skarsgård - nu är han med igen som Eriks pappa, Åke Ponti.
 
"Ondskan" är TV4:s stora satsning i höst baserad på Jan Guillous storsäljande roman om Erik Pontis upplevelser på internatskolan Stjernsberg, där ondskan är satt i system. Erik Leijonborg och Daniel Di Grado står för regi, Fredrik T Olsson har skrivit manus.
 
Kommer du ihåg originalfilmen från 2003? Läs vår recension här...
| 4 juni 2023 15:00 |