Serie

Skribent

MovieZine

30 mars 2022 | 09:41

Jan Guillous "Ondskan" blir tv-serie på C More - se de första bilderna!

I veckan startade inspelningen av C Mores nya originalserie "Ondskan", baserad på Jan Guillous klassiska roman med samma namn.
Den klassiska succéromanen "Ondskan" har tidigare filmatiserats av Mikael Håfström år 2003. Tjugo år senare blir boken en serie i sex delar på C More och TV4. SF Studios producerar serien, som denna vecka påbörjar inspelning i Vilnius, Litauen. Erik Leijonborg och Daniel Di Grado står för regi och Fredrik T Olsson har skrivit manus,
 
Handlingen kretsar kring 16-årige Erik som är van vid våld, både i hemmet och på skolgården. När han relegeras från skolan i Stockholm på grund av sitt våldsamma beteende, förflyttas han till internatskolan Stjernsberg. Det är Eriks sista chans att fortsätta skolgången och bryta med sitt tidigare liv. Men på Stjernsberg är våldet värre än hemma. Där är ondskan satt i system, förklädd till vad som kallas "kamratuppfostran”. Ett systematiskt och av skolan sanktionerat förtryck av de yngre eleverna.
 
 
I huvudrollen som Erik ses Isac Calmroth ("Håll andan!") som på internatskolan Stjernsberg inleder en förbjuden relation med köksan Marja, spelad av Thea Sofie Loch Naess ("Hjerteslag"). 
 
– Jan Guillous roman "Ondskan" är ständigt aktuell och relevant, kanske mer nu än på mycket länge. Att bryta våldsamma beteenden kräver stort individuellt mod. Att undersöka och ifrågasätta maskulinitet är vårt ansvar. Serien "Ondskan" gör just det, men det är också en vacker kärlekshistoria och i slutändan finns det hopp. Vi är väldigt glada att vi får möjlighet att samarbeta med SF Studios och Erik Leijonborg och publicera 2020-talets version av succéromanen, säger Piodor Gustafsson, nordisk dramadirektör för TV4 Media och C More, i ett pressmeddelande.
 
 
Gustaf Skarsgård, som också spelade i Håfströms film, medverkar även i serien, men denna gång som Eriks pappa. I övriga roller syns Ruth Vega Fernandez, Jens Hultén, Alexander Gustavsson, Christian Fandango, Saga Sarkola och Simon Norrthon.
 
TV-serien får streamingpremiär på C More under 2023.
| 30 mars 2022 09:41 |