Film

Skribent

Alexander Kardelo

8 juni 2022 | 07:31

Officiellt: "Joker 2" på gång med Joaquin Phoenix

Smäll på ett leende idag, för vi har en tvåa på g! Regissören Todd Phillips avslöjar uppföljarens titel - "Joker: Folie à deux".
Ända sedan "Joker" gick upp på bio hösten 2019 har det ryktats och snackats och tisslats och tasslats om en uppföljare. Regissören Todd Phillips har förnekat att han skulle jobba på "Joker 2" - nu vänder han blad och gör uppföljaren officiell.
 
Med ett inlägg på Instagram meddelar Phillips att det finns ett manus, och att titeln (eller åtminstone arbetstiteln) är "Joker: Folie à deux". På nästa bild ser vi skådespelaren Joaquin Phoenix djupt försjunken i manuset, så vi kan nog räkna med att han återvänder för att spela Arthur Fleck.
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Todd Phillips (@toddphillips)

 
Den fyndiga titeln "Folie à deux" (jag har googlat så ni slipper) betyder ordagrant "två personers vansinne". Det är en ovanlig typ av psykos där två personer delar samma vanföreställningar.
 
Den fristående DC-filmen "Joker" överraskade alla serietidningsnördar med ett mörkt, psykologiskt drama om mannen som skulle bli Gotham Citys fruktade clown. Filmen blev en gigantisk succé med intäkter på 1,074 miljarder dollar världen över (på en budget av 55 miljoner). "Joker" är än idag den enda filmen med 15-årsgräns att kliva över miljardstrecket.
 
Ser ni fram emot en uppföljare till "Joker" eller räckte det med en film? Tyck till nedan.
| 8 juni 2022 07:31 |