Film

Skribent

Alexander Kardelo

21 november 2019 | 16:40

Ryktet om en ”Joker”-uppföljare är överdrivet

Regissören Todd Phillips förnekar gårdagens rapporter om ”Joker 2”.
Blir det en uppföljare till ”Joker”? Eller är den kanske bara verklig i Arthur Flecks fantasi?

Under gårdagen skrev Hollywood Reporter om att succéfilmen ska få en uppföljare, med Todd Phillips i förhandlingar med Warner Bros om att återvända. Men andra medier som Deadline ifrågasatte rapporten. Och regissören själv förnekar nu att några såna möten med studion har ägt rum.

- Jag måste vara ärlig. Det kom från ingenstans, berättade han under ett pressmöte enligt The Playlist.

- De refererar till ett möte som aldrig ägt rum (…) Självklart diskuterar man uppföljare när en film som kostade 60 miljoner dollar spelar in en miljard på bio. Men vi har inte haft några seriösa samtal om det.

Todd Phillips säger inte att det inte kommer hända, men just nu finns det inga avtal. Han berättar även för Indiewire att Joaquin Phoenix inte har blivit tillfrågad om "Joker 2".

- Joaquin och jag har pratat om uppföljare sedan inspelningen, för det är kul att snacka om (...) Men artikeln refererade till saker som var helt enkelt osanna. Det finns inga kontrakt för att ens skriva en uppföljare.
 
 
Hollywood Reporters rapport är tyvärr en påminnelse att det är svårt att lita på medierna i dagens klimat, där snabbast vinner och klickjagandet går före research. Många rykten florerar i nöjesvärlden, även hos de största och mest respekterade amerikanska filmmedierna. Därför gör vi på MovieZine vårt bästa för att ge er hela bilden med citat från olika källor, och rätta oss själva när det har blivit fel.
 
Naturligtvis kan en ”Joker”-uppföljare fortfarande bli av, men tills vidare vill Todd Phillips tona ner alla såna rykten. Så vi får vänta och se vad framtiden har i beredskap åt Gotham Citys clown.
| 21 november 2019 16:40 |