Serie

Skribent

Josefine Krischausky

27 februari 2022 | 19:00

Officiellt: En prequelserie till "Outlander" är på gång

Nu bekräftas det att fantasyhistorien får en spinoff, med en av originalseriens showrunners bland manusförfattarna.
För nästan exakt ett år sedan skrev vi om att en spinoff till serien "Outlander" eventuellt kunde vara på gång, och nu har ryktet blivit bekräftat. Variety rapporterar att en prequelserie officiellt är under utveckling hos tv-bolaget Starz.
 
Matthew B. Roberts, som tidigare har agerat producent och showrunner för originalserien, kommer att vara i täten av manus-teamet, och planen är att skrivandet ska sätta igång under de kommande veckorna. I nuläget är det oklart om "Outlander"-skaparen Ronald D. Moore, som var den första att avslöja planerna på en spinoff-serie, kommer vara inblandad på något sätt.
 
Några detaljer om prequelserien, förutom att den kommer utspela sig innan händelserna i originalserien, är inte kända ännu. Däremot har författaren Diana Gabaldon, som ligger bakom den serie fantasyböcker som "Outlander" baseras på, nyligen hintat om att hon arbetar på just en prequelroman, om föräldrarna till huvudkaraktären Jamie Fraser. Även en kortroman som utspelar sig innan huvudhistorien finns publicerad sedan tidigare, men det är oklart om någon av dessa kan komma att ha någon koppling till den nya seriens handling. 
 
 
Men innan prequelserien når oss ska fler avsnitt av originalet hinna släppas. "Outlander" är, trots nära åtta år på nacken, en av de populäraste serierna hos Starz, och den sjätte, efterlängade säsongen får premiär i mars. Därutöver har även en sjunde säsong beställts, vars inspelning förväntas starta inom kort
| 27 februari 2022 19:00 |