Film

Skribent

Josefine Krischausky

14 augusti 2021 | 10:30

Officiellt: Emma Stone är klar för "Cruella"-uppföljaren

Skådespelerskan återvänder till rollen som den ikoniska, fashionabla Disneyskurken, när det blir dags för publiken att lära sig ännu mer om hennes historia.
Det kommer inte helt oväntat att Disney-filmen "Cruella" har en uppföljare på gång, då det tidigare har rapporterats att man redan skissar på en andra film. Nyheten bekräftas nu ytterligare – huvudrollsinnehavaren Emma Stone har officiellt klivit ombord på produktionen för att upprepa sin roll, skriver Deadline
 
Historien i "Cruella" lät publiken komma närmare den kända skurken Cruella de Vil, genom att följa henne under hennes yngre dagar. Än så länge vet vi inte hur handlingen i uppföljaren kommer att se ut, men det är bekräftat att både regissören Craig Gillespie och manusförfattaren Tony McNamara återvänder.
 
"Cruella" fick sin efterlängtade premiär i maj, då den släpptes parallellt på biografer och streamingtjänsten Disney+. Distributionsmetoden har på sistone fått Disney att hamna i en del blåsväder, främst sett till stämningsansökan från "Black Widow"-aktuella Scarlett Johansson. Fler Disney-aktuella skådespelare ryktades ha liknande planer, men detta tycks uppenbarligen inte gälla för Stone, med tanke på att hon precis har skrivit under ett nytt kontrakt med bolaget.
 
Än så länge finns det inte något premiärdatum satt för "Cruella 2", utan detta lär meddelas när man kommit något längre in i produktionsprocessen. Samtidigt återstår det att se om filmen, till skillnad från sin föregångare, kommer att få premiär exklusivt på biograferna.
| 14 augusti 2021 10:30 |