Film

Skribent

Alexander Kardelo

13 februari 2019 | 09:30

Octavia Spencer lockas till "The Witches"

Robert Zemeckis filmatisering av Roald Dahls barnbok flyttar handlingen till Amerikanska Södern.
Variety skriver att Octavia Spencer kommer medverka i "The Witches" av Robert Zemeckis. Rollen hon ska spela är mormor till en pojke som blir intrasslad med häxor. Anne Hathaway är redan ombord som häxornas ledare.

För regin står Robert Zemeckis, och det sägs att hans film ska ligga närmare Roald Dahls bokförlaga än vad den tidigare filmen "Häxor" (1990) gjorde. Men Zemeckis kommer också ta sig vissa friheter, och flyttar handlingen till Amerikanska Södern.

Guillermo del Toro och Alfonso Cuarón är med som producenter. Nykomlingarna Jahzir Bruno ("Atlanta") och Codie-Lei Eastick ("Holmes & Watson") spelar två av barnen i filmen.
 
 
Zemeckis namn är numera långt ifrån en garanti för succé. Hans senaste tre filmer "Welcome to Marwen", "Allied" och "The Walk" har mer eller mindre floppat. Men om man kan leva på gamla meriter så har han verkligen starka sådana, med titlar som "Forrest Gump" och "Tillbaka till framtiden" i bagaget. Det är också en filmskapare som, oavsett projekt, alltid utmanar sig själv rent tekniskt och vill bjuda på något spektakulärt.
| 13 februari 2019 09:30 |