Serie

Skribent

Fredrik Adolvsson

17 november 2023 | 23:00

Nya detaljer om ”Stranger Things”-prequel inför premiären i december

I väntan på femte och sista säsongen av Netflix-serien "Stranger Things", går en prequel-pjäs upp i London.
Sista säongen av Netflix populära science fiction-drama "Strangers Things" har blivit kraftigt försenad, till följd av årets strejker i Hollywood. Men det saknas inte saker som kan hålla skräcksuget nere. "Stranger Things: The First Shadow" är en sådan sak.
 
Om du inte redan befinner dig i England blir det förstås en bra bit att åka, men det kan det vara värt. Den här kanoniska berättelsen utspelar sig i Hawkins, Indiana, år 1959. Teaterpubliken får följa yngre versioner av de välbekanta karaktärerna, vilket inkluderar (men inte begränsas till) Joyce Byers, Jim Hopper, Bob Newby och Henry Creel. Det är också Creel som syns i den här första ordentliga bilden från pjäsen (via The Hollywood Reporter):  
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Henry Creel står ansikte mot ansikte med en demogorgon.
 
I samband med bilden släpptes även första aktens titel, nämligen “Chapter One: The Girl From Nowhere”.
 
Handligen beskriver Hawkins som en helt vanlig stad med helt vanliga bekymmer. Hoppers startar inte, Joyce vill inget hellre än att lämna sin hemstad, och så vidare. När unge Henry Creel och hans familj flyttar dit för att få en fräsch start, upptäcker de att det inte är riktigt så enkelt. Det förflutna har en förmåga att komma ikapp.
 
Pjäsen är som sagt var kanon och en del av den officiella kontinuiteten. Den är baserad på en originalhistoria av tv-seriens skapare, bröderna Duffer, och medförfattad av Kate Trefry som är en av seriens manusförfattare. Regisserar gör Tony Award-vinnaren Stephen Daldry. Netflix är med och producerar hela härligheten.
 
"Stranger Things: The First Shadow" går upp på Phoenix Theater i London den 14 december. Du kan läsa mer, och köpa biljetter, på pjäsens hemsida: Strangerthingsonstage.com.
 
Vad säger ni, är det dags att boka in en resa till London?
| 17 november 2023 23:00 |