SPONSRAT

Skribent

MovieZine

28 februari 2022 | 19:00

Nypremiär för Roland Emmerichs "Moon 44"

Innan "Stargate" och "Independence Day" slog regissören igenom med en tysk science fiction-film. Nu släpps den digitalt restaurerad på bluray.
MovieZine tipsar om erbjudanden och produkter hos våra samarbetspartners. Artikeln innehåller annonslänkar. Observera att priser kan ändras.
 
Regissören Roland Emmerich är välkänd för bombastiska Hollywoodfilmer i katastrofgenren. Men redan i slutet av 1980- och början på 1990-talet visade han prov på ambitiösa visioner med en rad tyska filmer i genrer som fantasy, skräck och science fiction.
 
En av hans tidiga rullar är "Moon 44", som nu blivit digitalt restaurerad. Idag släpps den för första gången på bluray och video-on-demand i Sverige.
 
Handlingen utspelar sig i i den nära framtiden 2038, då jordens resurser sinat och mänskligheten sökt sig ut i rymden. Krig förs över de himlakroppar som har användbara tillgångar av de multinationella företag som har makten. En stridskådeplats är Moon 44 i den yttre zonen. Hit kommer agenten Felix Stone för att hitta orsaken till att dyr utrustning som ägs av Galactic Mining försvunnit under dunkla omständigheter. Vad han finner på gruvbasen visar sig vara en större härva av korruption, våld och övergrepp än någon kunnat föreställa sig.
 
"Moon 44" är den sista filmen blockbustermästaren Roland Emmerich regisserade hemma i Tyskland innan det bara av till Hollywood och succéer som "Universal Soldier", "Stargate", "Independence Day", "The Day After Tomorrow" och "2012". 
 
I rollerna ser vi Michael Paré ("Streets of Fire"), Brian Thompson ("The Orville") och Malcolm McDowell ("Clockwork Orange" ). 
 

Köp "Moon 44" på bluray för 149 kr hos CDON

 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Vad tycker ni om "Moon 44"? Kommentera nedan.
| 28 februari 2022 19:00 |