Serie

Skribent

MovieZine

21 april 2020 | 18:00

8 premiärer på HBO Nordic i maj 2020

Superhjältar, kungligheter och filmstjärnor tar över på HBO Nordic i maj månad. Här är höjdpunkterna i utbudet...
I maj väntar flera spännande seriepremiärer på HBO Nordic. Bland annat ser vi fram emot miniserien "I Know This Much Is True", med Mark Ruffalo i dubbla roller.

Elle Fanning har huvudrollen som drottning Katarina II i ett historiskt och satiriskt drama med titeln "The Great". Regissören Crystal Moselles bjuderp å en uppföljare till skateklassikern "Skate Kitchen" (2018) i nya serien "Betty".

Det bjuds också på ett porträtt av en av Hollywoods största stjärnor genom tiderna i dokumentären "Natalie Wood: What Remains Behind". Dessutom får "Billions" en ny säsong.
 

Betty - Premiär 2 maj

 
 
"Betty" är inspirerad av den kritikerrosade filmen "Skate Kitchen" från 2018, skapad av Crystal Moselle. Serien handlar om en grupp unga kvinnor från Lower East Side i New York som försöker komma in i den mansdominerade skaterkulturvärlden.
 

Billions - Säsong 5 har premiär 4 maj

 
 
I säsong 5 av "Billions" fortsätter tuppfajten mellan Bobby ”Axe” Axelrod (Damian Lewis) och Chuch Rhoades (Paul Giamatti) samtidigt som nya fiender dyker upp. Axe måste slåss mot sitt största hot Mike Prince (Corey Stoll) och Chuck går i närkamp med den formidabla distriktsåklagaren Mary Ann Gramm (Roma Maffia). Julianna Margulies ("The Good Wife") är ny i rollistan.
 

Natalie Wood: What Remains Behind - Premiär 6 maj

 
 
Dokumentären "Natalie Wood: What remains behind" är ett rikt porträtt av en av Hollywoods största skådespelerskor genom tiderna. Woods dotter Natasha Gregson Wagner intervjuar familj, vänner och filmbranschkollegor om sin mammas liv. Robert Redford och Mia Farrow är några av de stjärnor som också medverkar.
 

I Know This Much Is True - Premiär 11 maj

 
 
Mark Ruffalo gör huvudrollen som de identiska tvillingbröderna Dominick och Thomas Birdsey. "I Know This Much Is True" skildrar brödernas liv med början i deras nutid under tidigt 1990-tal, när bröderna närmar sig medelåldern och sedan i tillbakablickar genom Dominicks ögon till deras tonårstid och barndom. Miniserien är regisserad av Derek Cianfrance ("Blue Valentine") och består av 6 avsnitt.
 

Miracle Workers: Dark Ages - Premiär 14 maj

 
 
I "Miracle Workers: Dark Ages" reser vi tillbaka i tiden från tidigare säsong. Daniel Radcliffe, Steve Buscemi, Geraldine Viswanathan, Karan Soni, Jon Bass och Lolly Adefope är nu i nya karaktärer i form av medeltida bybor som försöker hålla tågan uppe i en tid av extrema inkomstklyftor, usel hälsovård och allmän okunnighet. Alla avsnitt blir tillgängliga på premiärdagen.
 

The Great - Premiär 16 maj

 
 
"The Great" är ett satiriskt, komiskt drama om kejsarinnan Katarina II (Elle Fanning) och hennes avancemang från utböling till den längst regerande kvinnliga härskaren i Rysslands historia. Tony McNamara ("The Favourite") har skapat serien där också Nicholas Hoult medverkar.
 

Stargirl - Premiär 19 maj

 
 
I den nya serien sprungen ur DC Comics universum följer vi den unga Courtney Whitmore, som lyckas inspirera en grupp osannolika hjältar att slå sig samman mot skurkar ur det förflutna. I rollerna ser vi bland andra Luke Wilson, Anjelika Washington och Cameron Gellman.
 

Doom Patrol - Säsong 2 har premiär 29 maj

 
 
Alla medlemmar i Doom Patrol har drabbats av en fruktansvärd olycka som har gett dem övermänskliga krafter, men som också har skadat dem. Nu får de ett nytt uppdrag av Vic Stone, alias Cyborg, som de inte kan säga nej till. I rollistan ser vi Brendan Fraser, April Bowlby, Matt Bomer, Diane Guerrero, Joivan Wade, Timothy Dalton och Alan Tudyk.
| 21 april 2020 18:00 |