Film

Skribent

MovieZine

21 juli 2022 | 15:30

Stallones "Samaritan" bland nyheterna på Prime Video i augusti

TV-serien "Fresh Prince i Bel-Air" får en reboot och Ron Howard bjuder på verklighetsbaserad spänning i "Thirteen Lives".
Månadens premiärer på Amazons streamingtjänst Prime Video inkluderar två stora originalfilmer med stjärnnamn som Sylvester Stallone och Colin Farrell. Dessutom får vi se 90-talets klassiska "Tjejligan" och "Fresh Prince i Bel-Air" i modern nytappning
 
 

Thirteen Lives - 5 augusti

 
"Thirteen Lives" återberättar den sanna historien om det thailändska fotbollslaget som efter en oväntad regnstorm fastnade i grottan Tham Luang 2018. Regissören Ron Howard skildrar den världsomfattande räddningsaktionen som utfördes för att rädda dem. Inför nästintill otänkbara odds ger sig ett team av världens mest erfarna och skickliga dykare ut på ett hjärtknipande uppdrag genom smala tunnlar och våldsamma översvämningar. Colin Farrell och Viggo Mortensen spelar två av de brittiska dykare som anmälde sig frivilliga.
 
 

A League of Their Own (säsong 1) - 12 augusti

 
"A League of Their Own" väcker till liv den glada andan i Penny Marshalls hyllade filmklassiker "Tjejligan" (1992), samtidigt som den öppnar upp, för en bredare publik, historien om en hel generation av kvinnor som drömde om att spela professionell baseboll. Serien tittar djupare på ämnen som ras och sexualitet, och följer den resa som en helt ny ensemble av karaktärer stakar ut för sig själva, både på planen och utanför.
 
 

Bel-Air (säsong 1) - 19 augusti

 
Komediserien "Fresh Prince i Bel-Air" blev Will Smiths stora genombrott på 90-talet. Nu är han med och producerar en reboot, där genren snarare är drama. Handlingen känner vi annars igen: en gatusmart grabb flyttar in hos sina rika släktingar i West Philadelphia vilket föräldrar hans liv för alltid. Nykomlingen Jabari Banks spelar huvudrollen som Will Smith.
 
 

Samaritan - 26 augusti

 
13-åriga Sam Cleary (Javon "Wanna" Walton från "Euphoria") misstänker att hans mystiska och tillbakadragna granne Mr. Smith (Sylvester Stallone) i själva verket är en gammal legend som gömmer sig bland massan. Tjugo år tidigare rapporterades Samaritan – Granite Citys egna superhjälte – som död. Majoriteten tror nu därför att Samaritan omkom i elden medan andra fortfarande har hopp om att han lever. Brottsligheten ökar, kan Sam övertyga sin granne att rädda staden på nytt?
 
 

Sagan om Ringen: Maktens ringar - 2 september

 
Nu är det inte länge kvar innan Amazon sjösätter sin största streamingsatsning någonsin: en pampig fantasyserie med inspiration ur J.R.R. Tolkiens sagor. Här får vi möta Galadriel, Elrond och en hel drös nya karaktärer tusentals år innan händelserna i "Sagan om ringen"-filmerna.
 
Fler premiärer i augusti:
Cruel Summer (säsong 2) - 2 augusti
All Or Nothing: Arsenal - 4 augusti
The Outlaws (säsong 2) - 5 augusti
Time - 12 augusti
Making the Cut (säsong 3) - 19 augusti
 
Observera att fler titlar kan tillkomma. Alla datum kan ändras.
| 21 juli 2022 15:30 |