Serie

Skribent

MovieZine

23 april 2024 | 10:30

6 höjdpunkter på Prime Video i maj 2024

Det bjuds på action, romantik och skräck på svenska Amazon Prime Video i maj. Kolla in alla premiärer...
I maj bjuder Prime Video på en rad film- och seriepremiärer för alla smaker.
 
Romantikern kan ta del av filmatiseringen av "The Idea of You" med Anne Hathaway och Nicholas Galitzine i huvudrollerna, samt tv-serien "Maxton Hall" om rikemansintriger på en internatskola. Actionfantasten kommer glädjas åt den svenska actionserien "STHLM Blackout" med bland annat Erik “Jerka” Johansson, Hanna Alström och Adam Pålsson. 
 
Skräckälskare kan se fram emot både svenska "Karusell" och Dracula-rysaren "The Last Voyage of the Demeter". Dessutom återvänder den övernaturliga Josh Brolin-serien "Outer Range" med en andra säsong.
 

The Idea of You (film) - premiär 2 maj

 
 
Romantisk komedi med Anne Hathaway och Nicholas Galitzine. "The Idea of You" handlar om Soléne, en 40-årig ensamstående mamma som oväntat inleder en romans tillsammans med Hayes Campbell. Han är den 24-åriga popartisten i världens just nu hetaste pojkband August Moon. När de av en slump träffas på musikfestivalen Coachella uppstår kemin mellan dem direkt. Men Solené inser snart att livet nära rampljuset kanske inte var det hon förväntade sig.
 

STHLM Blackout (serie) - premiär 3 maj

 
 
Änklingen och nyhetsproducenten Arthur (Erik Johansson) går på en första date med den ensamstående mamman och true-crime-fantasten Mille (Hanna Alström). Under dejten dras de ofrivilligt in i en kaosartat tillvaro kantad av mord och sabotage av det svenska kraftnätet. För att överleva tvingas de ta saken i egna händer och komma till botten med vad som faktiskt pågår bakom kulisserna. "STHLM Blackout" beskrivs som en actionfylld serie som utspelar sig i den svenska politiken och journalistikens värld.
 

Clarkson’s Farm (säsong 3) - premiär 3 maj

 
 
I den tredje säsongen av "Clarkson's Farm" står Diddly Squat inför en rad svåra utmaningar. Skördarna misslyckas i det varma vädret, inflationen driver upp priserna på förnödenheter, drömmarna om den älskade restaurangen krossas och nu hotas även gårdsbutiken av nedläggning. Jeremy behöver snabbt hitta kreativa sätt att få ekonomin att gå ihop.
 

Maxton Hall – The World Between Us (serie) - premiär 9 maj

 
 
När den kvicktänkta stipendiaten Ruby oavsiktligt blir vittne till en explosiv hemlighet på privatskolan Maxton Hall, måste den arroganta miljonärsarvingen, James Beaufort, ta itu med henne – och han är fast besluten att tysta Ruby. Men deras passionerade ordväxling tänder oväntat en gnista... Serien baseras på Mona Kastens bästsäljare vid namn "Save Me".
 

Outer Range (säsong 2) - 16 maj

 
 
"Outer Range" kretsar kring Royal Abbott (Josh Brolin), en familjekär och hårt arbetande ranchägare som upptäcker ett mystiskt fenomen vid kanten av Wyomings vildmark, i form av ett mörkt tomrum. Mysteriet kring tomrummet på Abbott-familjens ranch fördjupas i säsong två, när Royal och hans fru Cecelia (Lili Taylor) kämpar för att hålla samman familjen efter deras barnbarns plötsliga försvinnande.
 

Karusell (film) - premiär 20 maj

 
 
Svensk skräckfilm med Omar Rudberg och Wilma Lidén i rollistan. Parkvärden Fiona blir utvald att ta hand om några före detta vänner som vunnit en exklusiv, privat smygpremiär av Halloween på Liseberg - en hel natt, helt ensamma. Men sockervadd, härliga åk och skratt övergår snart i något helt annat, då de inser att de inte är ensamma i parken. Drömnatten förvandlas snabbt till en mardröm.
 

Fler kommande premiärer på Prime Video

 
• 57 Seconds - 1 maj
• The Last Voyage Of The Demeter - 1 maj
• The Locksmith - 1 maj
• The GOAT (säsong 1) - 9 maj
• The Marsh King's Daughter - 12 maj
• 99 - 17 maj
• The Blue Angels (dokumentär) - 23 maj
• DOM (säsong 3) - 24 maj
• Die Hart 2: Die Harter - 30 maj
• The Boys (säsong 4) - 13 juni
| 23 april 2024 10:30 |