Serie

Skribent

Alexander Kardelo

14 juni 2017 | 08:00

Nye Doctor Who är redan hittad

Vem ska ta över stafettpinnen efter Peter Capaldi? Åtminstone en person vet svaret.
En ersättare till Peter Capaldi i sci-fi-långköraren ”Doctor Who” är redan vald.

Tyvärr får fansen härda ut lite till, för än så länge är namnet inte officiellt. Men manusförfattaren Russell T. Davies, som skrev många avsnitt mellan 2005-2010, håller sig uppdaterad.

- Jag vet vem det är, säger Davies lurigt i en intervju.

”Doctor Who” började sändas på BBC år 1963 och gick i hela 26 år. Serien kom tillbaka år 2005 med Christopher Eccleston som den nionde doktorn. Därefter har karaktären spelats av David Tennant, Matt Smith och nu Peter Capaldi som avgår efter nuvarande säsong 10.

Många fans hoppas på att se något annat än ännu en medelålders vit man som doktorn. Är det dags för en kvinna, eller en svart Doctor Who? Vi borde få veta inom kort vem som fått en av tv:s mest omskrivna roller.
 
 
När serien återvänder hösten 2018 blir det med en ny producent bakom spakarna. Chris Chibnall (skaparen av ”Broadchurch”) lovar något ”riskfyllt och modigt”:

- Jag hade idéer om vad jag ville göra med serier. Jag gick till BBC och förväntade mig att de skulle svara ”Oh, låt oss prata om saken”. Men de svarade ”Great!”, säger han till Entertainment Weekly.

Chibnall menar också att han ignorerar fansens önskemål på nätet:

- Man måste lyssna på sina egna instinkter. En tv-serie är ingen fokusgrupp. Det är kul att folk spekulerar om vem som blir näste doktorn… men det påverkar inte vårt arbete med serien.
 
Vem vill ni se ta över huvudrollen i "Doctor Who"? Kommentera nedan.
| 14 juni 2017 08:00 |