Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

31 januari 2017 | 12:00

Peter Capaldi avgår som "Doctor Who" efter de nya avsnitten

"Det känns som att det är dags att gå vidare".
Peter Capaldi kastar in handduken som "Doctor Who". Sedan 2013 har han haft titelrollen som tidsresenär, men nu vill han satsa på något annat när säsong 10 är över. Vem som ersätter honom är okänt.

- Det känns som att det är dags att gå vidare, kommenterade Capaldi i BBC Radio 2 idag. Jag uppskattar verkligen mina kollegor, men jag har alltid varit en sådan som provar mycket nytt.

Det är inte ovanligt att serien byter ut huvudrollen och följer en ny Doctor Who genom tid och rymd, oftast med en kompanjon vid sin sida. Capaldi är ingen mindre än den tolfte reinkarnationen av doktorn vid det här laget, men hans tid i serien blir betydligt kortare än de två tidigare. Han kommer totalt att ha spelat in 23 avsnitt, medan hans föregångare David Tennant och Matthew Smith landade på 47 respektive 44 avsnitt.

Capaldi är inte den enda som slutar efter den nya säsongen. Manusförfattaren Steven Moffat har tidigare tagit samma beslut och ersätts av Chris Chibnall från "Broadchurch", vilket betyder att säsong 11 får både nya rollinnehavare och skapare.

Säsong 10 har pemiär någon gång i april på BBC One, då med Peter Capaldi och hans två sidekicks Nardole (Matt Lucas) och Bill Potts (Pearl Mackie).

Vem vill du se som den nya Doctor Who efter Peter Capaldi?
| 31 januari 2017 12:00 |