Film

Skribent

Viktor Jerner

25 augusti 2016 | 18:30

Nya trailern till "Blair Witch" är årets mest skräckinjagande

Föregångaren "The Blair Witch Project" känns onekligen ganska tam i jämförelse.
När det avslöjades att den emotsedda skräckfilmen "The Woods" i själva verket är en uppföljare till skräckklassikern "The Blair Witch Project" höjdes intresset avsevärt hos många genrefans. Filmen går nu under namnet "Blair Witch" - en direkt uppföljare till ettan som inte bryr sig om händelseförloppet i  "Book of Shadows" - och enligt de kritiker som har sett den tidigt är det "en av de läskigaste filmerna någonsin".

De orden yttras om en hel drös skräckfilmer varje år, så man får ta det med en stor nypa salt. Om filmen lyckas hålla jämna steg med den nysläppta trailern finns det dock ingen som helst tvekan om att den kommer vara fullkomligt skräckinjagande: 


Jag är inget jättefan av originalet men jag har starkt förtroende för filmskaparduon Simon Barrett (manus) och Adam Wingard (regi). Deras tidigare projekt "You're Next" och särskilt magiska "The Guest" imponerade rejält, och de vet verkligen hur man hanterar spänning och skräck. Dessutom visade Robert Eggers "The Witch" att det fortfarande går att göra film om häxor på ett fascinerande och nyskapande sätt. 

"Blair Witch" landar på bio den 23:e september och i rollistan ser vi bland andra James Allen McCune, Callie Hernandez och Valorie Curry. 

Kommer ni utsätta er själva för det här i en biosalong? 
| 25 augusti 2016 18:30 |