Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

26 juli 2016 | 16:30

Så hyllas "The Blair Witch Project"-uppföljaren

Den lovande skräckfilmen har bytt namn och är nu en rak uppföljare till klassikern från år 1999. De första recensionerna har släppts.
När "The Blair Witch Project" kom upp till ytan år 1999 markerade det början på en revolution inom film. Konceptet att använda en fejkad dokumentär stil hade visserligen gjorts tidigare men parat med effektiv marknadsföring och en väl sammansatt produkt blev filmen en riktig skolgårdssnackis, och dess arv märks av än idag. Tacka "The Blair Witch Project" för "REC", "Paranormal Activity", "Cloverfield", "V/H/S", och ändlösa rader av mer eller mindre skrämmande små skräckisar som alla anammat det relativt billiga sättet att göra film på.

Under Comic-Con avslöjades hur som helst att den hett efterlängtade  (i skräckkretsar) "The Woods" byter namn till "Blair Witch", och att det är en rak uppföljare till originalet. Cirkeln sluts alltså, och nu är de första recensionerna här! Lite oväntat hyllas filmen stort som "nästa stora grej" inom skräck:


- Några kommer hylla den, andra kommer avsky den, men tro inget annat: "Blair Witch" är den game changer som skräckfans desperat har väntat på. Den kommer föra in genren i en ny era där målet över allt annat kommer vara att skapa en känslomässig upplevelse. "Läskig" är nog en underdrift då det här mycket väl kan vara den första filmen sedan "Exorcisten" som kommer att lämna yngre publik ärrad för livet.


- Allt funkar inte, många saker förklaras inte, och en del saker (som varför karaktärerna sover med kameror fastsatta i ansiktet) ignoreras totalt. Men trots det så är det underhållande och otroligt skrämmande sättet den här filmen utvecklar "Blair Witch"-mytologin på för bra för att ignorera. Det här är "Blair Witch"-filmen som fans har väntat på i åratal.


- "Blair Witch" är den uppföljare som fansen har väntat på och mer. Wingard och Barrett fortsätter att visa att de besitter en unik förmåga att förnya den här urvattnade genren. Det här är ytterligare en resa in i skogen som är värd att ta.


- Det här är inte bara en värdig uppföljare på en av de mest ikoniska skräckfilmerna genom alla tider, det är också en av de mest skrämmande filmer jag kan minnas att jag sett, och mycket möjligt också den bästa som någonsin producerats inom "found footage"-genren.

Här är den nya trailern som släpptes på Comic-Con:

| 26 juli 2016 16:30 |