Film

Skribent

MovieZine

1 december 2022 | 15:08

Nya svenska skräckfilmen "Karusell" spelas in på Liseberg

Vad händer på Liseberg efter stängningsdags? I rollerna ser vi bland andra Omar Rudberg från "Young Royals" och Amanda Lindh.
Vad händer egentligen på Liseberg efter stängningsdags? Det låter som upplägget för en mysig julkalender... eller en brutal skräckfilm.
 
Nu är produktionsbolaget bakom höstens svenska biosnackis "Feed", Scandinavian Content Group, igång med inspelningen av sin nästa skräckfilm. I "Karusell" kommer vi bland annat få möta "Young Royals"-stjärnan Omar Rudberg vid sidan av Wilma Lidén, Amanda Lindh, Embla Ingelman-Sundberg, Emil Algpeus och Ludvig Deltin.
 
 
- Vi vill fortsätta producera kommersiell och kvalitativ genrefilm, säger Hans Engholm, VD på SCG. Med Liseberg som spelplats får vi också ett extra värde i och med att det är en miljö som de allra flesta har en varm relation till. Det är dessutom en miljö som lånar sig alldeles ypperligt till just skräckfilm.
 
 

Det här ska "Karusell" handla om

 
Parkvärden Fiona får i uppdrag att ta hand om några före detta vänner som vunnit en exklusiv privat smygpremiär av halloween på Liseberg – en hel natt, helt ensamma på den tomma parken. Men sockervadd, härliga åk och mängder av skratt övergår snart i något helt annan, då de inser att de inte är ensamma i parken. Och drömnatten förvandlas snabbt till en sann mardröm.
 
För regin står Simon Sandquist, som tidigare gjort "Den osynlige", "Possession" samt den Oscar-nominerade kortfilmen "Victor".
 
"Karusell" får biopremiär i oktober 2023.
| 1 december 2022 15:08 |