Serie

Skribent

MovieZine

7 september 2023 | 18:00

3 nya tv-serier att streama i helgen

Robert Gustafsson är tillbaka på nya äventyr som Ture Sventon, och kritikerrosade "Justified: City Primeval" har just nått Sverige.
Får det vara familjeunderhållning med Robert Gustafsson som älskvärd detektiv? Eller en läcker och påkostad skräcksaga för dig som inte räds en utmaning? Här tipsar vi om tre av veckans stora streamingpremiärer från Netflix, Disney+ och Apple TV+.
 

"Justified: City Primeval" - se den på Disney+

 
 
Denna emotsedda kriminalserie är en fristående fortsättning på neowestern-serien "Justified" och har hämtat inspiration från Elmore Leonards roman "City Primeval: High Noon in Detroit". Nu återvänder Timothy Olyphant i rollen som tuffingen Raylan Givens, femton år senare, i ny miljö och med en tonårsdotter. Amerikanska kritikerna var lyriska - serien har 91% positiva omdömen på Rotten Tomatoes. Alla 8 avsnitt släpptes på Disney+ i onsdags.
 
 

"The Changeling" - se den på Apple TV+

 
 
Apple TV+ fortsätter leverera kvalitetsserier, och "The Changeling" är inget undantag. Här tas vi till ett slags alternativt New York där en far (Lakeith Stanfield) söker efter hans försvunna fru och son. Victor Lavalle skrev romanen, Kelly Marcel (manusförfattare till "Venom"-filmerna) adapterar den som serie. Vår recensent Jonatan Blomberg hyllar "en klassisk fantasysaga i udda skräckförpackning". De tre första avsnitten släpps på fredag.
 

"Ture Sventon och ungdomens källa" - se den på TV4 Play+

 
 
Familjeserien är tillbaka med tio nya avsnitt! På Ture Sventon (Robert Gustafsson) och Matildas detektivbyrå är tristessen stor, men plötsligt dyker barnen Dante och Ylva upp. Deras föräldrar är försvunna och när Ture hör om deras koppling till den mytomspunna ungdomens källa blir han genast intresserad. Jakten tar honom till Amazonas, Rom och Hawaii.
 
− Att det skulle vara så kul att spela en så stel person som Ture Sventon kom som en överraskning för mig redan i första säsongen. En stram men mycket varmhjärtad bakåtsträvare som är svår att inte älska, säger Robert Gustafsson om sin rollfigur.
 
Den nya säsongen av "Ture Sventon" blir tillgänglig på TV4 Play med plusabonnemang imorgon, 8 september. Först nästa år sänds den på vanliga TV4.
| 7 september 2023 18:00 |