Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 november 2018 | 10:00

Nya rebooten av "Resident Evil" inspireras av detta spel

Enligt manusförfattaren bygger filmen på "Resident Evil 7", det senaste spelet i skräckserien.
"Resident Evil" ska få en reboot - och det kan vara goda nyheter för spelets fans.

Filmserien av Paul W.S. Anderson har fått en egen väg med CGI-tung monsteraction och en zombiedräpande Milla Jovovich i huvudrollen. Men många har genom åren klagat på att filmerna inte har mycket med spelen att göra. Är det äntligen dags för en "Resident Evil"-filmen värd sitt namn?

Manusförfattaren Greg Russo, som skriver den nya filmen, berättar för Discussing Film att det senaste spelet i serien blev hans bibel. Hyllade "Resident Evil 7" från 2017 återvände till seriens rötter med överlevnadsskräck i fokus.
 
 
- Jag är ett stort fan av spelen, så det var kul. Och det finns redan sex filmer så man vill göra något annorlunda. Jag ville gå tillbaka till skräcken, och görs det läskigt igen, i samma klassiska stil som James Wans filmer. Så jag utgick från "Resident Evil 7".

Russo berättar att han uppskattar Andersons överdrivna actionfilmer, men för honom kommer skräcken först:

- Inga klagomål mot de filmerna, de gick väldigt bra. Det var kul och häftigt. Men för mig som ett fan av spelen är de först och främst skräck, i andra hand action.
 
 
Tanken är att James Wan, regissör till "Saw" och "The Conjuring", ska producera nya "Resident Evil". Än är det inte klart vem som sätter sig i registolen.
 
Och vad gör vår käre Paul W.S. Anderson nuförtiden? Han och Milla Jovovich har gett sig på en filmatisering av ett annat populärt spel. Se den första bilden från "Monster Hunter" här...
| 24 november 2018 10:00 |