SPEL

Skribent

Carl Adam Anderberg

24 januari 2017 | 14:00

"Resident Evil 7" hyllas stort av kritikerna

Nya spelet sägs vara en renässans för den anrika serien.
Idag den 24:e januari släpps det sjunde (numrerade) spelet i "Resident Evil"-serien, och efter misslyckandet som var "Resident Evil 6" har pressen på utvecklarna Capcom varit stor. Som tur är verkar de ha tagit tillbaka konceptet till ritbordet och slängt den onödigt actioninriktade approachen på soptippen. Nu är det skräck som gäller igen, precis som det ska vara. 

"Resident Evil 7" ligger i nuläget på starka 86/100 i betyg på Metacritic, och här är ett urval av omdömena:

Mathias Holmberg på Gamereactor ger betyget 9 av 10  med motiveringen:

- När "Resident Evil 7" är som bäst känns det faktiskt som den perfekta skräckspelshybriden. Här hittar du det stämningsfulla utforskandet och resurshanterandet från de äldre "Resident Evil"-spelen. Samtidigt pågår den obehagliga katt-och-råtta-leken mellan dig och familjen Baker, som för tankarna till det fantastiska "Alien Isolation". Vare sig du svingar en kniv eller avfyrar en revolver finns det en tyngd och kraft i striderna som får oss att minnas "Condemned", och när saker och ting väl hettar till bjuds vi på välregisserade och groteskt våldsamma sekvenser som doftar "Outlast".

Simon Parkin på The Guardian ger betyget 5 av 5 med motiveringen:

- "Resident Evil 7" är en mästarklass, nytt på ytan, men i allt väsentligt i linje med dess berömda föregångare.  

Zack Furniss på Destructoid ger betyget 10 av 10 med motiveringen:

- "Resident Evil 7" har gått bortom mina förväntningar och för mig känns det som vi har fått en ny klassiker. Jag vill hoppa tillbaka in i det nu direkt, och jag har en känsla av att jag kommer vilja det i flera år framöver.


- Det här är det bästa "Resident Evil"-spelet på flera år. Det blandar på ett mästerligt sätt österländska och västerländska skräckinfluenser till ett sant skrämmande paket som också speglar seriens rötter.

Philip Kollar på Polygon ger betyget 9 av 10 med motiveringen:

- Det är svårt att veta om "Resident Evil 7" kommer stå emot tidens tand lika starkt som klassiker som originalspelet, eller "Resident Evil 4". Men taget för vad det är så är det ett fantastiskt spel som driver serien vidare i nya värdiga riktningar.

Tom Hoggins på The Telegraph ger betyget 4 av 5 med motiveringen:

- Det här är väldigt, väldigt bra skräck. Det är kanske förståeligt att Capcom har hållit tillbaka den här gången då det försäkrar att "Resident Evil" får en chans att återvända till grunderna. Med det sagt så är "Resident Evil 7" en framgång, som erbjuder en rik och atmosfärisk stämning som också är precis lagom fånig för att vi alla ska ha kul under tiden.

Ska du köpa "Resident Evil 7"?
| 24 januari 2017 14:00 |