Film

Skribent

Alexander Dunerfors

9 april 2015 | 09:05

Sonys nya planer för "Dragon Tattoo"-trilogin

Hollywood har köpt rättigheterna till den kommande fjärde Millennium-boken, "Det som inte dödar oss".
Över tre år har gått sedan David Fincher släppte "The Girl with the Dragon Tattoo", Hollywood-versionen av svenska thrillersnackisen "Män som hatar kvinnor". Förutom rykten har det varit relativt tyst om uppföljarnas öde. 

Men det betyder inte att Sony har gett upp hoppet. Filmbolaget som sitter på rättigheterna till Stieg Larssons böcker, samt den kommande "Det som inte dödar oss" av David Lagercrantz, planerar sitt nästa steg.

En idé som cirkulerar är att slå samman andra och tredje boken till en film. Då skulle den fjärde boken avrunda Sonys trilogi, skriver Hollywood Reporter.

Filmstudion har däremot lagt ett antal miljoner dollar på manuset till "The Girl Who Played With Fire", som då skulle skrotas helt. Det är förståeligt om de inte är så sugna på den idén. 

David Finchers inblandning är en annan sak som hänger i luften. Likaså om Daniel Craig och Rooney Mara kan återvända i sina roller som journalisten Mikael Blomkvist och hackern Lisbeth Salander. Men hajpen inför den fjärde Millennium-boken är stor, så det är troligen en tidsfråga innan Sony kommer fram till hur de ska gå vidare med filmerna.

Hoppas ni fortfarande på fler filmer i Millennium-serien? Kommentera nedan.
| 9 april 2015 09:05 |