Film

Skribent

Alexander Dunerfors

6 oktober 2015 | 08:45

Nya kandidater till att regissera ”Fast & Furious 8”

Studion överväger F. Gary Gray efter succén med ”Straight Outta Compton”.
Sällan blir en films jakt på en regissör lika omskriven som när ”Fast & Furious 8” letar rätt filmskapare. Men, som Vin Diesel uttryckt det, är det ett alltför känsligt projekt för att överlämna till vem som helst. (Är det därför han vill regissera själv?)

Tyvärr, eller som tur är, blir det troligast inte Diesel som tar över den actiondrivna filmserien. Hollywood Reporter rapporterar om studions tre senaste fynd:

F. Gary Gray - Har hanterat både snabba bilar och coola typer i ”The Italian Job” och ”Be Cool”. Jobbade med Vin Diesel på "A Man Apart", och gjorde senast biosuccé med gettorullen ”Straight Outta Compton”. Låter kort och gott som ett klockrent val, om ni frågar mig.

Adam Wingard - Det lite mer oväntade namnet. Wingard har hittills gjort hyllade skräckthrillers som ”The Guest” och ”You’re Next”. Men vi ska inte glömma att James Wan (”Furious 7”) också började inom rysare. Wingard skulle kunna ha en spännande vision, men har ännu inte gjort en storbudgetfilm.

Louis Leterrier - Har figurerat i snacket de senaste veckorna. Leterrier har hanterat flera stora studiofilmer som ”The Incredible Hulk” och ”The Transporter”. Tyvärr varierar de oftast mellan blaha och direkt dåliga (”Clash of the Titans”, någon?) Ett säkert kort, om studion nöjer sig med meningslösa bilkrockar.Uppdatering: Att döma av bilden som Diesel publicerade på Facebook i morse har han kanske redan bestämt sig för F. Gary Gray.

Med premiärdatum satt till 14 april 2017 måste Universal gasa igång med inspelning senast i början av nästa år. 
| 6 oktober 2015 08:45 |