Film

Skribent

Alexander Kardelo

23 januari 2018 | 12:00

Nya "Jumanji" är en större biosuccé än någon kunde ana

I USA är "Jumanji: Welcome to the Jungle" Sonys mest framgångsrika titel efter "Spider-Man"-filmerna.
768 miljoner dollar i intäkter, och än är det inte game over.

På bara en månad har äventyrsfilmen "Jumanji: Welcome to the Jungle" lyckas överträffa alla förväntningar. Familjevänligt, kul, fartfyllt, med en välkänd titel och Dwayne Johnsons karisma - det har visat sig vara en vinnande kombination för Sony Pictures.

Särskilt har den amerikanska biopubliken tagit filmen till sina hjärtan. Med 317 miljoner dollar i kassan står det nu klart att nya "Jumanji" är studions största film efter "Spider-Man"-rullarna. Den slog nyss Bond-filmen "Skyfall" från 2012 enligt Forbes.

Med en budget på 90 miljoner dollar kan man lätt klassa "Jumanji: Welcome to the Jungle" som en av 2017 stora och överraskande biosuccéer. Det är också ett bevis på hur en gammal men populär film kan dammas av med nya fräscha idéer och faktiskt hitta sin biopublik.

I skrivande stund har "Jumanji: Welcome to the Jungle" dragit in mer pengar än Pixars "Coco", Warner Bros påkostade "Justice League" och robotkalaset "Transformers: The Dark Knight", bara för att jämföra med några andra storfilmer från 2017.
 
 
Vad tror ni har gjort "Jumanji: Welcome to the Jungle" så framgångsrik? Kommentera nedan.
| 23 januari 2018 12:00 |