Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 oktober 2019 | 15:00

Nya Jönssonligan-filmen blir rejält försenad

"Se upp för Jönssonligan" får biopremiär först hösten 2020.
Sickan Jönsson och hans liga får lite extra tid på sig för att finslipa sin plan. Kuppen som skulle bli av i höst kommer att dröja.

Komedin "Se upp för Jönssonligan" var planerad för biopremiär den 22 november, men har plockats bort av SF Studios eftersom den inte blev färdig i tid. Vi har fått höra att filmen landar på bio först under senare halvan 2020, möjligtvis i september.

Tomas Alfredson står för regin på denna reboot som låter publiken återbesöka några av svensk films mest folkkära rollfigurer. Henrik Dorsin tar på sig rollen som Charles Ingvar "Sickan" Jönsson, David Sundin är Dynamit-Harry och Anders Johansson spelar Vanheden. Dessutom får Doris en större roll i teamet, spelad av Hedda Stiernstedt ("Vår tid är nu").
 
 
När MovieZine träffade gänget på inspelningen i Norrköping hösten 2018 berättade Henrik Dorsin om hur han ser på att ta över Gösta Ekmans ikoniska roll:

- Som skådespelare vill jag naturligtvis komma med mitt eget och skapa min egen karaktär från grunden. Men "Jönssonligan"-fanet i mig vill samtidigt ha de där typiska, minutiöst utstuderade planerna, av slaget; "på torsdag kväll när de kungliga filharmonikerna lämnar konserthuset, behöver vi en skottkärra, två säkerhetsnålar..." och så vidare. Det ska bara vara så, du vet. Det är den Sickan jag tror att de flesta vill se, mig inkluderad.

Håll utkik efter Jönssonligan på bio under hösten 2020.
| 15 oktober 2019 15:00 |