Film

Skribent

Alexander Kardelo

23 november 2012 | 20:01

Nya "Hassel" ute på bio och DVD - samtidigt

Simultanpremiär på bio, DVD och video-on-demand - här hittar du "Hassel - Privatspanarna".

Föredrar du din filmkväll hemma i soffan eller med popcorn framför storduk? När "Hassel - Privatspanarna" nu släpps till allmänheten testar man något så ovanligt som simultanpremiär på bio, DVD och VOD. Måns Månssons nya långfilm är en av de första i Sverige att prova på detta annorlunda distributionssätt:

- All film, är jag övertygad om, och hoppas, kommer distribueras på det sättet, förklarar regissören för MovieZine.

- Det här är ett formexperiment på många sätt och passar sig väl för att försöka bryta lite ny mark. Att man kan sitta i Haparanda eller Ystad och ändå se den den 23 november. Fantastiskt.

Är det bio som lockar finns filmen från och med idag att se i Stockholm (Bio Rio), Malmö (Spegeln), Lund (Kino) och Helsingborg (Röda kvarn).

DVD:n går att köpa från de vanliga näthandlarna som Discshop eller Ginza, och i din Åhlénsbutik.

Streamar du hellre din film, så hittas den hos SF Anytime, Voddler, Lovefilm och Headweb.

Men som flera recensenter noterat, ska du inte hoppas på en klassisk polisdeckare i stil med Roland Hassels tidigare fall:

- Som genreexperiment och dekonstruktion av polisfilmen är "Hassel - Privatspanarna" fullkomligt unik, på samma gång en lek med konventionerna och den kanske mest realistiska skildringen av filmsnutens tillvaro som pensionär jag har sett, skriver Jake Bolin i sin recension på MovieZine.

| 23 november 2012 20:01 |