Film

Skribent

Alexander Kardelo

10 februari 2017 | 10:00

David Gordon Green regisserar nya ”Halloween”

Och han har John Carpenters fulla stöd.
Michael Myers kommer tillbaka för att slakta nya offer på Alla helgons blodiga natt. Japp, skräckklassikern ”Halloween” ska få ännu en uppföljare/reboot/kalla-det-vad-ni-vill. 

Den här gången har originalets regissör John Carpenter gett sitt fulla stöd. Det är Carpenter själv som avslöjar de inblandade namnen. David Gordon Green (”Pineapple Express”, ”Joe”) ska regissera. Han skriver manus tillsammans med Danny McBride (”Eastbound & Down”). Producerar gör Jason Blum (”Insidious”- och ”Paranormal Activity”-filmerna).

Inga dåliga namn, så det låter som att någon tar denna reboot på allvar. Carpenter säger att herrarna hade en idé han inte kunde motstå:

”David och Danny kom till mitt kontor nyligen med Jason Blum och berättade sin vision för filmen och… Wow. De fattar grejen. Jag tror ni kommer gilla det. De imponerade på mig. Jag kanske till och med gör musiken, det skulle vara coolt”, skriver han på Facebook

John Carpenter har tidigare sagt att nya ”Halloween”-filmen ska återvända till filmseriens rötter, och göras på en lägre budget likt filmen från 1978.

Filmen får biopremiär 19 oktober 2018.



| 10 februari 2017 10:00 |