Film

Skribent

MovieZine

12 april 2024 | 18:30

Streamingtips! 4 stora filmpremiärer att kolla in i helgen

Kärleksfilmen "The Greatest Hits" är en av helgens nytillskott i filmutbudet.
En känslosvallande musikal, en actionpackad spionpastisch eller kanske en spännande svensk dramathriller från Sápmi? Helgens filmutbud bjuder på något för alla smaker.
 
Låt MovieZine guida dig till fyra av veckans nykomlingar på lika många streamingtjänster:
 

The Greatest Hits - nu på Disney+

 
 
Harriet upptäcker att musikens kraft kan transportera henne tillbaka i tiden, en upplevelse som bokstavligen för henne till tidigare händelser i hennes liv. När hon förlorar sig i nostalgiska minnen från en gammal kärleksrelation, stöter hon samtidigt på möjligheten till en ny romans i nuet. Romantisk fantasy med Lucky Boynton och David Corenswet (vår nye Superman) i huvudrollerna.
 

Stöld - nu på Netflix

 
 
Netflix senaste svenska drama är ett samarbete med Samiska Filminstitutet. Det handlar om flickan Elsa som växer upp i en familj av renskötare. I samhället frodas fördomarna mot samerna, och själv försöker hon spåra upp mannen som dödar hennes renar. "En vacker och fängslande inblick i samekulturen" skriver MovieZines recensent.
 

Purpurfärgen - nu på HBO Max

 
 
Steven Spielberg berättade den här gripande historien redan på 80-talet. Nu är det dags för en musikalisk uppdatering. Handlingen tar oss till tidiga 1900-talet och amerikanska södern, en ovänlig plats för en ung svart kvinna att växa upp på. Starka rollprestationer och häftiga sångnummer utlovas.
 

Argylle - nu på Apple TV+

 
 
"Kingsman"-regissören Matthew Vaughn får återigen leka i James Bonds sandlåda med sin senaste, actionladdade och stjärnspäckade komedi. Vi följer en författare av spionromaner som själv blir indragen i ett galet äventyr. I rollistan finns Bryce Dallas Howard, Henry Cavill, John Cena och Samuel L. Jackson.
 
| 12 april 2024 18:30 |