Serie

Skribent

Anders Eklöf

12 mars 2021 | 11:00

Nya detaljer om Netflix-serien "Resident Evil: Infinite Darkness"

Leon Kennedy och Claire återförenas återigen för att kämpa mot de odöda, i en animerad tv-serie på Netflix.
För "Resident Evil"-älskaren finns det mycket att längta efter i nuläget som en kommande film av regissören Johannes Roberts som sägs vara mer trogen förlagan än de tidigare filmerna, spelet "Resident Evil: Village" och en live action-serie till Netflix
 
Förutom det är även en animerad tv-serie på gång till Netflix kallad "Resident Evil: Infinite Darkness", som vi nu vet lite mer om. 
 
 
I ett pressmeddelande berättar Netflix att serien utspelar sig 2006, några år efter händelserna i spelet "Resident Evil 4".
 
Här möter vi Leon Kennedy, som är ute på ett uppdrag att en läcka från Vita Huset. Som väntat dyker de odöda upp och Leons öde flätas återigen ihop med Claire Redfield. 
 
Här är en synopsis för serien (varning för spoilers):  
 
"Den amerikanska federala agenten Leon S. Kennedy är en av de som är inbjuden till Vita huset för att undersöka en händelse, men när lamporna plötsligt slocknar tvingas Leon och SWAT-teamet att ta ner en hord av mystiska zombier. Under tiden hittar den TerraSave-anställde Claire Redfield en mystisk bild som ritats av ett barn hon träffade i ett land hon besökte för att stödja flyktingar. Plågad av denna teckning, som verkar föreställa ett offer för en virusinfektion, börjar Claire sin egen utredning.
 
Nästa morgon besöker Claire Vita huset för att begära att en välfärdsanläggning byggs. Där återförenas hon med Leon och använder chansen att visa honom pojkens teckning. Leon verkar inse någon form av koppling mellan zombieutbrottet i Vita huset och den konstiga teckningen, men säger till Claire att det inte finns någon relation och går därifrån. Med tiden leder dessa två zombieutbrott i avlägsna länder till händelser som skakar nationen till sin kärna"
 
Nu vet vi även att röstskådespelarna Nick Apostolides och Stephanie Panisello återvänder som Leon Kennedy och Claire Redfield, precis som i den uppskattade remaken av "Resident Evil 2"
 
 
Det är dock fortfarande oklart när "Resident Evil: Infinite Darkness" planerar att släppas, men den förväntas någon gång under 2021. 
 
 
Ser du fram emot den nya tv-serien? 
| 12 mars 2021 11:00 |