Film

Skribent

Anders Eklöf

15 mars 2023 | 21:30

Nya "Demon Slayer"-filmen får svensk biopremiär - delar fansen

Uppföljaren till den framgångsrika "Demon Slayer"-filmen dyker upp på svenska biografer, men långt ifrån alla fans är nöjda.
För några år sedan tog den japanska animerade filmen "Demon Slayer: Mugen Train" världen med storm, som var den mest inkomstbringande filmen i världen det året.
 
Den filmen var en direkt fortsättning på den första säsongen av animeserien "Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba", som handlar om pojken Tanjiro som efter att hans familj blir brutalt mördade av demoner ger sig ut i världen för att bli demondräpare.
 
Nu har ännu en film i serien biopremiär, kallad "Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba - To the Swordsmith Village". Filmen går precis som sin föregångare (4 av 5 av oss på MovieZine) svensk biopremiär, den 24 mars
 
Den här gången ger sig Tanjiro, hans vänner och den högt rankade Demon Slayer Corps-medlemmen Tengen Uzui ut på ett uppdrag i underhållningsdistriktet, där de möter högt uppsatta demoner.
 
 
 
Även om filmen har dragit relativt stor publik i hemlandet och USA, är många fans väldigt missnöjda. Till skillnad från "Mugen Train", som var en viktig del i berättelsen inför den andra säsongen av tv-serien, är "To the Swordsmith Village" nämligen en sammanfattning av två avsnitt från den senaste säsongen, samt en kort bit av den kommande tredje.
 
Många är besvikna över att den bara visar det första avsnittet av den tredje säsongen, samt kallar den för ett "skämt" eller ett snabbt sätt att tjäna pengar på.
 
 
På IMDB har filmen även bara ett betyg på 6,6 av 10, jämfört med "Mugen Train" som har 8,7. Det låter helt klart som att man lika gärna kan titta på den andra säsongen (som finns på streamingtjänsten Crunchyroll) och tålmodigt vänta på den tredje.
 

Läs vår recension av filmen "Demon Slayer: Mugen Train"

 
Ska du se den nya "Demon Slayer"-filmen på bio?
| 15 mars 2023 21:30 |