Film

Skribent

Anders Eklöf

18 mars 2021 | 12:48

Framgångsrika "Demon Slayer: Mugen Train" får svensk biopremiär

Den enormt framgångsrika animefilmen "Demon Slayer: Mugen Train" får biopremiär i Sverige "så fort Filmstaden öppnar igen".
I höstas hade filmen "Demon Slayer the Movie: Mugen Train" biopremiär i Japan, som snabbt blev den mest inkomstbringande filmen i landet någonsin. 
 
På bara några månader drog filmen nämligen in motsvarande 400 miljoner dollar och hade 24 miljoner biobesökare, vilket ledde till att stora filmer som "Titanic" och "Spirited Away" fick känna sig besegrade. I västvärlden har vi dock fått vänta på att få se succén. 
 
 
Nu meddelar dock den skandinaviska filmdistrubutören Nonstop Entertainment att filmen kommer få svensk biopremiär under 2021, tillsammans med den internationella streamingtjänsten Wakanim. 
 
Det finns inget exakt datum i dagsläget, men Nonstop Entertainment säger till MovieZine att den kommer dyka upp på biodukarna "så snart Filmstaden öppnar igen". 
 
 
Filmen är en direkt fortsättning på den första säsongen av tv-serien, som handlar om pojken Tanjiro som måste kämpa mot människoätande demoner som mördat hans familj. Samtidigt har hans syster blivit förvandlad till en demon, som han försöker få tillbaka till människovärlden. I filmen hamnar hjältarna på ett tåg som är drabbat av en rejält farlig demon som kan kontrollera folks drömmar. 
 
MovieZine har tidigare fått höra att Filmstaden är i kontakt med filmdistributörer angående ett nytt datum för nyöppning, preliminärt satt till onsdagen den 28 april.
 
I USA har filmen biopremiär den 23 april. 
 
Kommer du se "Demon Slayer" på bio? Borde MovieZine skriva mer om anime? 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
| 18 mars 2021 12:48 |