Spel

Skribent

Anders Eklöf

20 augusti 2021 | 08:30

Nya "Call of Duty: Vanguard" återvänder till andra världskriget

Följ fyra multinationella hjältar under andra världskriget i spelet "Call of Duty: Vanguard".
Ända sedan 2003 har vi bjudits på krigsspel i "Call of Duty"-serien som utspelat sig under första världskriget, modern tid, i framtiden, under andra världskriget och senast under kalla kriget i "Call of Duty Black Ops: Cold War"
 
I det kommande "Call of Duty: Vanguard" återvänder vi dit allt började – under andra världskriget. Den här gången kretsar det kring perspektivet av specialförbandet Task Force One på olika platser i världen. "Upplev andra världskriget och grundandet av specialstyrkorna genom ögonen på fyra multinationella hjältar", skriver de på Twitter
 
Här är den första trailern för spelet, där Sledgehammer Games har utlovat en fotorealistisk värld och en "cinematisk upplevelse". 
 
 
I kampanjen får vi följa brittiska sergeant Arthur Kingsley, ryska löjtnant Polina Petrova, amerikanska kapten Wade Jackson och australiensiska andre löjtnant Lucas Riggs. Det ska även gå att rasera omgivningen en hel del, där spelaren kan dra nytta av sönderskjutna väggar och liknande på nya sätt.
 
Förutom en kampanj för en spelare finns det så klart ett helt gäng lägen för multiplayer. Här finns 16 vanliga kartor och fyra för det nya "Champion Hill"-läget, som är battle royale mellan åtta lag med tre spelare. 
 
Som vanligt dyker även ett nytt zombie-läge upp av utvecklarna Treyarch.
 
Det senaste spelet i serien "Call of Duty Black Ops: Cold War" gav jag betyget 4 av 5 för sina hjärndöda men bombastiska actionscener. Förhoppningsvis levererar "Vanguard" en minst lika bra kampanj. 
 
"Call of Duty: Vanguard" släpps till Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series S/X och PC den 5 november. 
 
Vad tror du om "Call of Duty: Vanguard"? Vilket är favoriten i serien? 
| 20 augusti 2021 08:30 |