Serie

Skribent

Vanja Tomin

6 januari 2023 | 20:30

HBO ger oss en inblick bakom inspelningen av "The Last of Us"

Premiären av HBO's "Last of Us" närmar sig och idag fick vi en intressant inblick bakom kulisserna från inspelningen av serien.
Två stycken videoklipp har släppts om "The Last of Us", den efterlängtade filmatiseringen av Naughty Dogs bästsäljande spel med samma namn. 
 
Det första videoklippet bjuder in oss till inspelningsplatsen när HBO ger oss en titt bakom kulisserna på produktionen av serien och visar upp nya bilder från Joel och Ellies farliga resa. Videon innehåller också kommentarer från skaparna och skådespelarna som får diskutera karaktärerna Pedro Pascals Joel och Bella Ramseys Ellie, samt hela processen med att förverkliga det populära videospelet.
 
 
Bella Ramsey, som spelar en ung överlevare som heter Ellie, avslöjar att hon fick rådet att inte spela spelet, för att inte påverkas av hur hon skulle porträttera sin karaktär. Ett råd hon inte följde och tittade på några videor av spelet ändå. Hon säger att hon gjorde det "i hemlighet", även om det inte är någon större hemlighet längre. En passande handling utfört av Bella Ramsey, då Ellie i spelet är en rebellisk tonåring.
 
Large 409eefc0116f9f718afb5d1cdfff14a0 last of us show e1672955044487
 
Det är uppenbart att "Last of Us" kommer att bli en enorm serie, som med sin stora budget verkar ha spenderat sina finanser väl. Fantastiska postapokalyptiska vyer och verklighetstrogna, svampiga zombier utlovas, och att serien gör spelen "rättvisa och lite till".
 
I videon pratas det också om att de flesta zombiehistorier handlar om någon form av virus eller bakterier, men i "The Last of Us" orsakas zombieutbrottet av svampsporer. Producent Craig Mazin säger att denna svamp, som kallas cordyceps, finns på riktigt, den angriper små insekter i varma och fuktiga platser, såsom djungler.
 
 
 
När en spor av den parasitära svampen infekterar en insekt tvingas den att klättra upp till en hög punkt, där insekten sedan dör, och svampen växer ut ur insektens kropp och sprider fler sporer. Även om svampen inte kan påverka människor säger Craig Mazin att om den kunde göra det skulle ett utbrott liknande det i "The Last of Us" förmodligen inträffa.
 
Craig Mazin berättar att smarta ändringar gjordes för att anpassa spelet till en serie, och att serien inte är tänkt att bli en exakt kopia av spelet.
 
- När man anpassar något som ett videospel måste förändringarna göras på ett smart sätt. Vi berättar mer, det finns så mycket mellan dessa två. Det kommer att bli vackert, skrämmande, men i slutändan är det upplysande, säger Craig Mazin.
 
Ta en titt på klipet här nedan.
 
 
I den andra videon får vi höra skaparna bakom serien, Neil Druckmann och Craig Mazin, berätta hur de undvek de fallgropar som har påverkat tidigare spel-till-serieanpassningar, och hur de bröt ner spelet och utvidgade allt bit för bit för att skapa ett unikt slutresultat.
 
Craig Mazin berättar i det drygt 3 minuter långa klippet att han är glad över att ha fått just "Last of Us" att arbeta med, då det är spelet med den bästa historien som någonsin skapats, i hans mening. Men Craig Mazin har en enkel lösning för att göra ett spel till en serie på ett fullvärdigt sätt, och svaret är att älska sin produkt och lära känna den väl.
 
Neil Druckman nämner i videoklippet att han håller spelet kärt såklart men insåg att vissa elements måste ändras för att kunna fungera smidigt från spelversion till serieversion. Han ger som exempel långa actionsekvenser, som är fartfyllt och engagerande i ett spel, men som snabbt blir tröttsamt att titta på en längre stund om det sker i en tv-serie.
 
 Se mer i klippet nedan.
 
 
"The Last of Us"-serien kommer att ta upp händelserna i det första spelet med möjlighet till ytterligare innehåll baserat på uppföljaren. Serien leds av Pedro Pascal som Joel och Bella Ramsey som Ellie, båda kända från "Game of Thrones". 
 
"The Last of Us" släpps den 16 januari på HBO.
 
Kommer du titta på "The Last of Us"?
| 6 januari 2023 20:30 |