Serie

Skribent

Alexander Kardelo

5 januari 2023 | 19:30

Nu finns en av fjolårets bästa svenska serier på HBO Max

Det första tecknet på sammanslagningen: ”Mörkt hjärta” som släpptes på Discovery+ har just dykt upp även på HBO Max.
För snart ett år sedan släpptes den svenska true crime-serien ”Mörkt hjärta” på Discovery+. Om du missade den eller saknar tjänsten så kommer här en extra chans. Idag har den, helt utan förvarning, även dykt upp på HBO Max.
 
Inte så konstigt kanske. De två streamingtjänsterna HBO Max och Discovery+ ska slås ihop inom en nära framtid sedan ägarna WarnerMedia och Discovery har gått samman. Vad som dock är märkligare är att Warner i somras bestämde sig för att skrota flera svenska originalserier ur utbudet på HBO Max - bland annat ”Lust” och ”Björnstad” försvann - utan ett ord om, när och hur de någonsin kommer kunna ses igen.
 
Nu kan iallafall HBO Max-tittare dyka in i en av 2022 års bästa svenska serier. ”Mörkt hjärta” bygger på ett verkligt brottsfall från 2012 när en Missing People-volontär blev den första privatpersonen i Sverige att lösa ett mord. Gustav Lindh och Clara Christiansson Drake spelar det unga paret som blir inblandade i en släktfejd som slutar i en tragedi. Miniserien består av fem avsnitt och regisseras av Gustav Möller, mannen bakom den briljanta danska thrillern "Den skyldige".
 
HBO Max har även fått över de svenska serierna "Ligga" och "Allt du älskar" från Discovery+. Det ryktas om att den gemensamma streamingappen kan komma redan i år under namnet Max.
| 5 januari 2023 19:30 |