Serie

Skribent

MovieZine

4 mars 2019 | 16:30

Nya bilder från "Game of Thrones" säsong 8

Sista säsongen utlovar den största striden som någonsin visats på tv eller film.
Entertainment Weekly har släppt tre nya bilder från ”Game of Thrones”, ihop med några snaskiga detaljer om den efterlängtade sista säsongen. I en lång artikel får vi återigen höra hur ambitiösa de sex sista avsnitten är, med en stridsscen som kan vara den längsta som någonsin skildrats på film.

Regissören David Nutter lovar att fansen inte kommer att bli besvikna:

- Det finns många saker vi gör för första gången. Jag spelade in min roligaste scen någonsin. Jag spelade in den mest emotionella och gripande scenen någonsin. Och det finns en scen med så många stora karaktärer samlade, att det känns som en superhjältefilm.
 
Large 41fe0edfceed02ce02a0d6d39e94646e got2
 
Sedan väntar också ett enormt slag, där karaktärer som Jon Snow, Daeynerys Targaryen, Tyrion Lannister, Arya Stark, Sansa Stark och Brinner of Tarth får slåss för sina liv mot Night King och hans enorma, övernaturliga armé. Man har utlovat den längsta stridsscenen som någonsin har filmats:

- Vårt team har gjort något som aldrig har gjorts på tv eller film tidigare. Den sista striden mellan de dödas armé och de levandes armé liknar ingenting annat. Det finns sekvenser i sekvenser i sekvenser. David och Dan skrev ett otroligt pussel. Alla kommer bli förbluffade, säger producenten Bryan Cogman.
 
Large 41fe0edfceed02ce02a0d6d39e94646e got1
 
Avsnittet ifråga regisseras av Miguel Sapochnik, som tidigare gjort episka avsnitt som ”Battle of the Bastards” och Hardhome”. Han försökte hitta filmvärldens längsta strid, och upptäckte Slaget vid Helms klyfta i ”Sagan om de två tornen”, som varade i 40 minuter. Hans utmaning blev att överträffa den, men också se till att publiken inte tröttnar.

- Man måste studera varje scen och fråga sig: Varför skulle jag fortsätta titta? Varför skulle jag bry mig? Jag upptäckte att ju mindre action och strid man kan ha, desto bättre.
 
"Game of Thrones" är tillbaka med nya avsnitt på HBO Nordic och C More den 15 april.
| 4 mars 2019 16:30 |