Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

5 oktober 2017 | 15:00

Nya bilder får kommande "Luke Cage" och "Iron Fist" att se bättre ut

Nya bilder från inspelningarna av "Luke Cage" gör att mina förhoppningar, om de två minst omtyckta Netflix/Marvel-seriernas fortsättningar, höjs avsevärt.
I somras introducerades superhjältarna i Netflix Marvel-universum för varandra i den gemensamma serien, "The Defenders". Luke Cages hårda hud fick smaka på Danny Rands hårda (järn)näve... men efter att ha insett att de båda stod på samma sida så formades ett vänskapsband mellan "Luke Cage" och "Iron Fist".
 
För egen del håller jag deras båda solosäsonger lägst av alla Netflix/Marvel-säsonger hittills. När de dök upp tillsammans i "The Defenders" så höjdes däremot mina förhoppningar inför kommande säsonger, deras kemi tillsammans var avsevärt bättre än allt vi hade sett från dem tidigare. Det kommer därför som en positiv överraskning att i en av de allra första bilderna, från inspelningarna av "Luke Cages" andra säsong, möts de båda kämparna igen.
 
Det är EW som har publicerat bilden på Danny Rand och Luke Cage tillsammans, men det framgår inte hur stor del av säsongen som de kommer att spendera tillsammans. 
 
 
Om jag fick min önskan igenom så skulle de köra så mycket som möjligt ihop, för att fortsätta storyn tillsammans när det är dags för "Iron Fists" andra säsong. Nu när alla känner varandra (efter "The Defenders") så skulle det nästan kännas konstigt om de inte tog hjälp av varandra, speciellt när nya skurkar försöker förstöra deras gemensamma hemstad.
 
En annan bild från inspelningarna visar upp Misty Knights nya arm, sponsrad av Danny Rand som tack för allt Misty gjorde för att rädda Colleen Wing. I serietidningarna har Colleen och Misty en egen "buddy-cop"-story där de startar detektivbyrån "Knightwing Restorations Ltd." tillsammans - och bekämpar brott med hjälp av sina särskilda färdigheter.
 
Det har pratats om att Misty och Colleen ska få en del av "Iron Fists" andra säsong där de kommer att göra just detta. Men kanske får vi se en början på deras samarbete redan under "Luke Cages" andra säsong.
 
 
Jag skulle inte bli förvånad om det slutar med att Colleen Wing och Misty Knight får en egen serie (á la "The Punisher") om de gör ett tillräckligt starkt intryck tillsammans. "Knightwing" vore såklart det givna namnet i så fall! Det återstår att se hur det blir givetvis, men oavsett vilket har mina förhoppningar höjts avsevärt inför de kommande säsongerna av både "Luke Cage" och "Iron Fist". Det trodde jag inte att inte var en möjlighet efter deras första (svaga) säsonger... 
 

Läs också: Netflix ställer in "The Punishers" medverkan på helgens Comic-Con

 
Tycker du att Netflix/Marvel-serierna ska köra mer på blandade säsonger framöver, eller hör de hemma var för sig? Kommentera gärna nedan!
| 5 oktober 2017 15:00 |