Film

Skribent

Alexander Dunerfors

15 augusti 2016 | 16:10

Nya ”Assassin’s Creed”-klippet är inget för höjdrädda

Spelfilmatiseringen tar sina stunts till helt nya höjder. Se hur det halsbrytande "Leap of Faith"-hoppet blir till!
Det finns ett antal saker som vi ”Assassin’s Creed”-spelare kräver av en film. Strategiskt utplacerade höbalar för hjälten att gömma sig i. Diskreta lönnknivar i ärmen för att hugga ner korrupta typer innan de hajar vad som hänt. Och, såklart, måste Michael Fassbenders karaktär hoppa från ett galet högt torn minst en gång.

Vi kan helt klart bocka av den sista punkten. I ett nytt bakom-kulisserna-klipp visas det hur Fassbenders stuntman förbereder sig för filmens ”leap of faith”, som utfördes på riktigt. 

38 meter, motsvarande ett elvavåningshus - det är tydligen ett av de högsta stunthoppen som någon har genomfört på 35 år! Säg att ni inte sitter med hjärtat i halsgropen när ni ser detta:


”Assassin’s Creed” regisseras av Justin Kurzel, som jobbade med både Fassbender och Marion Cotillard i ”Macbeth”. Detta är tveklöst den speladaptation jag varit mest taggad på… kanske någonsin. Varje trailer och bild har hittills fångat spelens anda, så det finns hopp. (Fattar ni? Hopp! För att han... eh.)

Den 20 januari 2017 får vi se hur de lyckats.
| 15 augusti 2016 16:10 |