Film

Skribent

Tobias Andersson

22 december 2022 | 13:00

Nya ”Alien: Romulus” i startgroparna - spelas in i vår

Det står sedan tidigare klart att Fede Alvarez ("Don't Breathe") tar över stafettpinnen i skräckfranschisen som Ridley Scott startade på 70-talet.
Arbetet med den kommande ”Alien”-filmen ser ut att susa på för fullt. Förutom att Cailee Spaeny (”Mare of Easttown”) sägs axla huvudrollen så har ny spännande information dykt upp. Collider låter sig nämligen rapportera att inspelningsstarten för filmen, som går under arbetstiteln ”Alien: Romulus”, inte är många månader borta. 
 
Inspelningen av den emotsedda rymdskräckisen börjar redan i februari 2023 och att inspelningen är lokaliserad i Ungern. Just nu vet vi inte mycket mer än så om projektet, men det ser ut att gå fort i maskineriet och det är väl bara en tidsfråga innan de första bilderna börjar dyka upp i sociala medier och hela rollensemblen utannonseras. Alla ”Alien”-fans får hålla ögonen öppna nästa år.
 
Ridley Scott, James Cameron, David Fincer och Jean-Pierre Jeunet har alla jobbat med "Alien", näst på tur blir Fede Alvarez att göra nästa kapitel i franschisen. 
 
Vad vi däremot hittills vet är att det blir en lågbudgetfilm som går direkt till streaming hos Hulu, så troligtvis är en premiär på Disney+ att vänta för oss i Sverige.
 
Men vi ska absolut inte tappa modet, en lågbudgetrysare som ligger närmare originalets arv kan precis vara det som franschisen behöver för att rycka upp sig från den fem år gamla floppen ”Alien: Covenant”.
 
Ser du fram emot en ny ”Alien”?
| 22 december 2022 13:00 |