Film

Skribent

Thomas Linnaeus

16 november 2022 | 22:45

Nya “Alien”-filmen kan ha fått sin huvudroll

Stjärnskottet från “Mare of Easttown”, Cailee Spaeny kan vara klar för nya “Alien”-uppföljaren, som regisseras av “Don't Breathe”-regissören Fede Alvarez.
Cailee Spaeny, mest uppmärksammad för sin rolltolkning i HBO-serien “Mare of Easttown” ryktas spela huvudrollen i kommande “Alien”-filmen, skriver The Hollywood Reporter.
 
Tidigare har vi berättat att regissören bakom “Don't Breathe” och nytolkningen av “Evil Dead” från 2013, Fede Alvarez, är näste regissör att ge sig på “Alien”-filmserien, och han är fortfarande aktuell för projektet. Titeln ryktas vara "Alien: Romulus".
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Cailee Spaeny som tonåringen Erin McMenamin i "Mare of Easttown".
 
Efter att senaste delen, “Alien: Covenant” både floppade och sågades har serien legat på is, men nu blir det alltså ändring på det. Tyvärr är dock Ridley Scott, hjärnan bakom första "Alien" och ansvarig för både “Prometheus” och “Alien: Covenant” med på tåget som producent.
 
Likt nya “Predator”-filmen Prey, är det tal om att “Alien”-uppföljaren blir exklusivt släppt på streamingplattformen Hulu, vilket ofta blir Disney+ i Sverige.
 
Vi håller tummarna för att Fede Alvarez "Alien: Romulus" tar mer inspiration från “Prey” än “Alien: Covenant”.
| 16 november 2022 22:45 |