Film

Skribent

MovieZine

23 oktober 2020 | 18:00

Ny trailer till Mikael Marcimains "Horizon Line" - på bio i november

SF Studios internationella storsatsning, actionthrillern "Horizon Line", har världspremiär i Sverige den 6 november.
SF Studios första engelskspråkiga långfilm "Horizon Line" får sin världspremiär i Sverige den 6 november. Samma dag har thrillern biopremiär i Storbritannien och Benelux, följt av Finland, Norge och övriga europeiska marknader i slutet på året.

Filmen utspelar sig på Mauritius och huvudrollerna spelas av de internationella skådespelarna Allison Williams ("Get Out", "Girls") och Alexander Dreymon ("The Last Kingdom"). Regissör är prisbelönte svenske Mikael Marcimain ("Call Girl", "Gentlemen").

"Horizon Line" har sålts till hela världen och kommer släppas i USA i början av 2021, enligt ett pressmeddelande från SF Studios. Idag släpps den nya trailern.
 
 
"Horizon Line" - med en budget på 200 miljoner kronor - är först ut i SF Studios nya satsning på engelskspråkiga filmer för en internationell marknad med nordisk talang.

- Att producera film som framförallt vänder sig till en internationell publik är inget nytt för SF Studios. När SF Studios började producera film för över 100 år sedan spelades stumfilm in för en global publik. Nu har vi återigen siktet inställt på att göra kommersiella filmer för en internationell marknad och "Horizon Line" är först ut. Målet är att värdefulla nordiska historier och talanger inte bara ska exporteras till Hollywood, utan att vi istället kan skapa nya arbetstillfällen för dem här hemma genom att producera internationella satsningar som når en världspublik, säger producent Fredrik Wikström Nicastro.
 
 
Filmen beskrivs som en actionladdad thriller om ett före detta kärlekspar som återses på en resa i samband med en väns bröllop på en tropisk ö i Indiska oceanen. I ett litet flygplan på väg till bröllopet drabbas piloten plötsligt av en hjärtattack och dör. Ensamma och vilsna mitt över havet tvingas de ta över planet och försöka landa innan bränslet tar slut.

- Det har varit en spännande resa att göra en underhållande popcornfilm i Hollywoodformat med SF Studios. Vi har skapat en lättsam och actionladdad överlevnadsthriller i tropisk miljö, med namnkunniga amerikanska skådespelare, som utmanar sin flygrädsla och som vi hoppas ska locka en stor ung publik i många länder. Som regissör är jag tacksam för möjligheten att testa en för mig ny genre och skapa film för internationell publik, säger Mikael Marcimain, regissör.
 
 
"Horizon Line" spelades in på Mauritius i Indiska Oceanen, i Dublin på Irland samt i berömda Pinewood Studios utanför London under 2019. Filmmanus är skrivet av Josh Campbell och Matt Stuecken, tidigare mest kända för "10 Cloverfield Lane" från 2016.

Kommande internationella filmer som SF Studios håller på att utveckla är en amerikansk version på den Oscarsnominerade "En man som heter Ove" ("A Man Called Ove") med Tom Hanks i huvudrollen, thrillern "Don't Move" samt "I am Victor" som är baserad på en bok av norske kriminalförfattaren Jo Nesbø, med Baltasar Kormakur ("Everest") som regissör.
| 23 oktober 2020 18:00 |