Film

Skribent

Mats Karlsson

12 november 2017 | 15:00

Flera internationella filmer på väg från SF Studios

Efter framgångarna med "Borg" har studion flertalet intressanta filmprojekt på sitt produktionsbord.
"Borg" blev startskottet på SF Studios etablering att producera filmer för den internationella marknaden och det gick helt enligt planerna. Filmen om vår svenska tennislegend öppnade Torontos filmfestival och är såld till hela 150 länder. Med de framgångarna i ryggen planerar studion givetvis att fortsätta med sin inslagna linje.
 
Precis som vi skrev i september är två av de kommande projekten "Horizon Line", en originalthriller skriven av manusförfattarna till "10 Cloverfield Lane", Josh Campbell och Matt Stuecken. Vem som regisserar kommer att avslöjas inom kort. Den andra filmen är "I Am Victor", baserad på Jo Nesbøs kommande kriminalroman och som regisseras av Baltasar Kormákur ("Everest"). Båda filmerna kommer att börja spelas in under 2018, rapporterar Screen Daily.

Förutom de egna produktionerna kommer de även att vara involverade i "A Man Called Ove", en engelskspråkig remake av Hannes Holms "En man som heter Ove".

- Efter att ha sagt nej till studios som bara ville ha rättigheterna, slöt vi avtal med Hanks och Playtone. Vi tar en mycket mer aktiv roll i denna remake, säger Fredrik Wikström Nicastro, SVP International Production på SF Studios.

Mikael Porseryd, VD på SF Studios belyser att de mindre nordiska filmerna med en kommersiell vinkel kommer inte att överges.

- Bland de lokala produktionerna i vår lineup finns "Bamse och jakten på dunderklockan", en filmatisering av Fredrik Backmans dramakomedi "Britt-Marie var här", Daniél Espinosas historiska drama "Utvandrarna" och Espen Sandbergs äventyrsresa "Amundsen".
| 12 november 2017 15:00 |