Spel

Skribent

Anders Eklöf

18 mars 2022 | 10:00

Trailer: Spelet "Hogwarts Legacy" ser helt enkelt magiskt ut

Det efterlängtade spelet som utspelar sig i Harry Potter-världen kommer någon gång i slutet av 2022.
Under torsdagskvällen visades en längre trailer för det kommande spelet "Hogwarts Legacy", där du får skapa en egen karaktär som börjar på trolldomsskolan från de populära filmerna om Harry Potter och får kämpa mot mörka trollkarlar under 1800-talet. 
 
I den långa trailern får du se en trollkarl eller häxa som börjar på skolan det femte året och får delta i olika lektioner, flyga utanför skolans område och kasta trollformler på trollkarlar och monster.
 
 
 
Spelet verkar ha en hel del rollspelsinslag då du får brygga olika trolldrycker, bestämma dina färdigheter och bli vän eller fiende med olika karaktärer i världen. I berättelsen är den stora protagonisten en svartalv vid namn Ranrok, som leder ett uppror mot trollkarlsvärlden tillsammans med den onda trollkarlen Victor Rookwood.
 
- Ranrok har sett en glimt av magi som trollkarlarna försökt dölja - även för sig själva - och han vill ha den kraften. Hans världsbild är snedvriden av hat mot trollkarlar. När han får som han vill kommer ingen att kunna stoppa honom och det är ute med trollkarlsvärlden, säger manusförfattaren Moira Squier.
 
I spelet blir du invald i ett av elevhemmen: Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw och Slytherin.
 
- Spelaren kommer att få uppleva hur det var för Harry att börja på en ny trollkarlsskola och inte känna någon alls. Precis som Harry är spelarens karaktär lite av en kändis från början på grund av det faktum att de börjar som det femte åren och för att de överlevde ett...Låt oss bara säga att din ankomst till Hogwarts är ganska händelserik, fortsätter hon.
 
 
"Hogwarts Legacy" kommer till Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S och PC någon gång under hösten/vintern 2022. Spelet är utvecklat av Avalance Software, som bland annat gjort "Disney Infinity"-spelen
 
Som ett stort fan av både böckerna och filmerna är det så klart tråkigt att spelet försenas, men samtidigt är jag kluven då författaren J.K Rowling har uttryckt en hel del transfobiska åsikter på sociala medier. Utvecklarna har dock gått ut med att hon inte är delaktig i utvecklingen av spelet.
 
Hur ser din relation till Harry Potter-serien ut? Kommer du spela "Hogwarts Legacy"?
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
| 18 mars 2022 10:00 |