Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

24 oktober 2017 | 14:30

Ny superhjälteserie inspirerad av Pixars "Superhjältarna" till ABC

"Super Challanged Heroes" är en normbrytande superhjälteserie, om en amerikansk immigrantfamilj från Mellanöstern - inspirerad av Pixars "Superhjältarna".
Bassem Youssef och Larry Wilmore har en ny superhjäteserie hos ABC (inspirerad av "Superhjältarna") på gång, rapporterar Deadline.
 
Wilmore har ett avtal med ABC Studios, som ägs av Disney, där han har i uppdrag att utveckla nya serier för kanalen. De har uppmuntrat honom, och andra manusförattare och producenter, att inspireras av Disneys många filmer och serier i sitt skapande.
 
Inspirerad av Pixars "Superhjältarna" kommer "Super Challenged Heroes" att utspela sig i en värld där att vara superhjälte är olagligt, med en familj där föräldrarna råkar vara just superhjältar - och immigranter.
 
Frågan seriens skapare ställer sig är; hur är det att vara en hjälte i en värld som behandlar dig som om du vore en skurk?
 
"Att ABC utmanar stereotyperna och samtalen,  som länge har kretsat kring människor med härkomst från min region [Mellanöstern], är fantastiskt. Från att bara ha kunnat spela terroristroller ena dagen, till att kunna spela superhjältar den nästa - är en banbrytande utveckling," säger Youseff i ett uttalande till Variety.
 
 

Läs också: Nu börjar äntligen arbetet med HBO:s efterlängtade "Watchmen"-serie

 
Det framgår ännu inte när "Super Challenged Heroes" är tänkt att dra igång produktionen, men mer nyheter kring den nya serien lär dyka upp vartefter att rollerna börjar tillsättas. 
 
Kommer du att ge "Super Challenged Heroes" en chans när ABC är klara med den nya serien? Kommentera gärna nedan!
| 24 oktober 2017 14:30 |