Film

Skribent

MovieZine

7 april 2021 | 17:05

Ny streamingtjänst satsar på kultfilmer från förr

Idag lanseras svenska Cultpix - en global streamingtjänst med fokus på klassiska genrefilmer.
En ny vecka, en ny streamingtjänst som ser dagens ljus. Den här lär däremot bli ett efterlängtat tillskott för alla filmnördar där ute som saknar kultfilm och vintagerullar i Netflix-utbudet.

Idag lanseras Cultpix som är en svensk (men global) streamingtjänst för klassisk genrefilm. En årlig prenumeration på ca 500 kronor ger tittarna tillgång till över 400 filmer: från amerikanska slashers och japanska kaiju-filmer till svensk mjukporr och och spanska skräckfilmer. Många av titlarna finns inte tillgängliga att streama någon annanstans. Målet är att dubbla antalet filmer innan årsskiftet.

- Det har funnits en lucka i streamingmarknaden där äldre genrefilm inte passar mainstream-plattformernas profil. Vårt mål är att ge kultfilmsfans ett hem där de kan hitta sina favoritfilm, och upptäcka ett brett utbud av andra titlar från vår globala katalog, säger medgrundaren Patrick von Sychowski.
 
 
Bland de filmer som finns med från starten hittas bland annat svenska ”Kyrkoherden, ”Ur kärlekens språk”, ”Rötmånad” och ”Anita – ur en tonårsflickas dagbok", Hongkongfilmerna ”Lady street fighter” och ”Return of the kung fu dragon”, amerikanska ”Driller killer” och ”The erotic adventures of Zorro” och turkiska ”The sword and the claw”, skriver TT.

Cultpix.com finns för närvarande tillgänglig enbart för inbjudna. På hemsidan kan man lämna sin mailadress för att hamna på kölistan.
| 7 april 2021 17:05 |