Film

Skribent

Tobias Andersson

9 april 2023 | 16:00

Rey kommer tillbaka! Lucasfilm avslöjar mer om nya Star Wars-filmen

Räkna med att vi kommer få möta en grubblande och aningen vilsekommen Rey när uppföljaren till ”The Rise of Skywalker” tar vid.
Med dunder och brak slog nyheten ner om att ”Star Wars” framtid på bioduken är säkrad. Så mycket som tre nya långfilmer är avtäckta där Daisy Ridley kommer att återvända i rollen som Rey i en direkt uppföljare till sequeltrilogin.
 
När Lucasfilm presenterade de nya filmerna under Star Wars Celebration fick vi höra att Reys återkomst kommer ta vid 15 år efter ”The Rise of Skywalker” där hon måste återuppbygga Jediorden. I en intervju med IGN har nu Lucafilms president Kathleen Kennedy avslöjat mer om Reys roll i uppföljaren.
 
– Vi befinner oss 15 år efter händelserna i ”The Rise of Skywalker” så det råder efterkrigstid efter att First order besegrats, och Jedis är vilsekomna då det är mycket funderingar kring vilka de är och vad de gör? Vad är galaxens tillstånd? Hon försöker bygga upp Jediorden på nytt på det sätt som hon lovade Luke, baserat på böckerna. Så det är dit handlingen är på väg.
 
Huruvida Luke Skywalker återvänder eller inte tillade Kathleen Kennedy:
 
– Jag vet inte om vi kommer tillbringa mycket tid i flashbacks eller kraftens spöken, men visst kommer andan i vad han representerar för henne att vara betydande.
 
Detta kan kanske vara det sista vi såg av Luke Skywalker i "Star Wars"-sagan.
 
Uppföljaren till ”The Rise of Skywalker” kommer att regisseras av Sharmeen Obaid-Chinoy som bland annat gjort ”Ms. Marvel”.
 
Förutom denna fortsättning på Skywalker-sagan så är som sagt två filmer till bekräftade. De ena ska svetsa samman ”The Mandalorian” med ”The Book of Boba Fett” och kommande ”Ahsoka”. Den andra filmen kommer fokusera på en tidsera långt tillbaka till den absolut första Jedin.
 
Ser du fram emot att få se en uppföljare till ”The Rise of Skywalker”?
| 9 april 2023 16:00 |